"Монсанто" се изтегля от европейските пазари

ЧАС ПИК

"Монсанто" се изтегля от европейските пазари

79575
на 31.05.2013
Монсанто се изтегля от европейските пазари
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-влиятелната компания за производство и разпространение на генномодифицирани семена "Монсанто" се отказа от пазарите на Европа,  предаде АФП. Компанията прекратява опитите да наложи собствената си продукция на Стария континент, обяви представителят на европейския филиал на корпорацията Брандън Мичнър в интервю за германския вестник „Тагесцайтунг".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

„Няма повече да лобираме в Европа. В момента не планираме също така да искаме разрешение за допускане до продажба на нови генетично модифицирани растения,” посочи Мичнър. Като основна причина той изтъкна ниското търсене на подобни продукти от селскостопанските производители.

Решението на "Монсанто" идва само няколко дни след Световния ден за протест срещу генномодифицираните храни. През януари 2013 г. Европейската комисия реши да замрази процеса с разрешенията за разпространение на генномодифицирани продукти. Редица европейски страни, сред които и България, се обявиха против генномодифицираните храни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! В последния работен ден преди изборите: Депутатите гласуват вдигането на военните заплати - НА ЖИВО ПИК TV! В последния работен ден преди изборите: Депутатите гласуват вдигането на военните заплати - НА ЖИВО
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК