АБВ омеква за заема, предложен от Владислав Горанов! Калфин: Той е необходим!

ЧАС ПИК

АБВ омеква за заема, предложен от Владислав Горанов! Калфин: Той е необходим!

12782
на 18.02.2015
АБВ омеква за заема, предложен от Владислав Горанов! Калфин: Той е необходим!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В най-общи линии съм запознат и мисля, че този дълг е необходим. Дали да бъде с 30 или 10-годишни облигации, е решение на финансовия министър (Владислав Горанов) и искането на ПГ на АБВ е той да го обясни. Това заяви вицепремиерът от АБВ Ивайло Калфин, цитиран от БГНЕС.

Изказването на Калфин дойде след като по време на заседание на Комисията по труда, социалната и демографската политика Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт запита Калфин дали е обяснил на ПГ на АБВ с какви пари ще обслужва социалните дейности, след като АБВ няма да гласува за дълга.

"Не мога за всяко решение на ПГ на АБВ да давам обяснение. Доколкото вчера имаше обсъждане в ръководството на АБВ по отношение на дълга, няма критики по отношение на това, че има дълг, който трябва да се върне и никой не поставя под въпрос той да не се върне. Няма критики към това, че следващите години ще се генерира бюджетен дефицит, не само от социалните сфери и съм против това да се казва, че дефицитът идва от социалната сфера. Целият бюджет с всичките си пера формира дефицит", обясни Калфин.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Той бе категоричен, че възраженията на АБВ са по-скоро относно начина, по който дългът от 8 млрд. евро е бил предложен, като не е имало консултации между партньорите.

Калфин изрази надежда тази информация да бъде публична за всички, които живеем и работим в държавата. Той заяви, че този дълг го плащат гражданите, бюджета го ползват всички и всичко, свързано с дълг и бюджет трябва да е максимално открито и публично.

По-рано днес взимането на дълг в размер на 8 млрд. евро бе обсъдено в Народното събрание. Стана ясно, че ГЕРБ и Реформаторите биха го подкрепили (вторите - с условие - вижте в "Още по темата"), но останалите две партии в коалицията - АБВ и ПФ, имаха възражения. Бойко Борисов намекна, че ако парите не бъдат взети, ще подаде оставка. Впоследствие финансовият министър Владислав Горанов заяви, че ще направи възможното дългът да не е 8 млрд., а 6 млрд. евро. Развръзката все още не е настъпила, тъй като предстои парламентът да гласува предложението на управляващите. Предполага се, че тази нощ ще има совалки между централите на партиите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК