Автоинструктори излизат на протест в София

Животът днес

Автоинструктори излизат на протест в София

5736
на 14.01.2020
Автоинструктори излизат на протест в София
Автор:   ПИК

Автоинструктори от цялата страна излизат на протест в центъра на София, съобщава БНР.  

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Причина за недоволството им е предложението за увеличаване на часовете по кормуване, както и идеята за въвеждане на GPS-система за контрол в автомобилите.

Очаква се днес по обяд стотици протестиращи учебни автомобили да затворят движението по булевард „Цар Освободител“ от улица „Раковска“ до площад „Независимост“.

Инструкторите са недоволни от предложението на Министерството на образованието и това на транспорта за увеличаване на часовете по кормуване - от 31 на 42 часа, и намаляването на теорията - до 14 часа. Подобна мярка няма да доведе до желания резултат за по-добро обучение на бъдещите шофьори, защото според автоинструкторите проблемът не е в обучението, а в начина, по който се взима изпитът за придобиване на шофьорска книжка.

Според тях въвеждането на GPS-система за контрол на изпитите представлява корупционна схема, чрез която курсистите ще плащат такса на частна фирма за дейност, която би трябвало да се извършва от държавната администрация. Самата система е била изработена преди предложените промени да бъдат приети и преди да е ясно дали е нужна или не, заявяват още от Националния автоинструкторски съюз и Съюза на българските автомобилисти.

Очаква се по-късно днес протестиращите да се срещнат с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и с транспортния министър Росен Желязков.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК