Адвокатът на Муса: Ахмед е фатално устремен към Аллах

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Адвокатът на Муса: Ахмед е фатално устремен към Аллах

3343
на 29.11.2014
Адвокатът на Муса: Ахмед е фатално устремен към Аллах
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Аз не съм изповедник на Ахмед Муса, а негов защитник. Моите контакти са спорадични, официални, почиващи на професионална основа. Неговите проповеди са белязани от спорове – едни ги приемат, други ги отричат. Ахмед не прилича на част от имамите. Той в никакъв случай не е елементарен. Изразните му средства – а аз ги познавам от съдебната зала – са далеч по-емоционални от останалите имами. В Ахмед аз съзирам една фатална устременост към Аллах. Това заяви в „Тази събота“ адвокат Хари Харалампиев.

препоръчано

„И затова, с цялото ми уважение към него, мисля, че той е лишен от достатъчна досетливост, достатъчна разсъдливост, които му позволяват да бъде лидер“, допълни защитникът на Муса. 

Според него клиентът му е намерил упование във вярата си и благодарение на факта, че се е излекувал от „тежко психично страдание“. 

„Той лекува ли се в момента от шизофрения?“, попита тв водещата Жени Марчева.

„Не. Но мисля, че не е опасен за обществото. Той не краде, не буни хората. Стига проповедите му да нямат радикален характер“, поясни адвокатът.

Коментирайки темата дали има радикален ислям у нас и в частност в ромската махала в Пазарджик, той каза: „Има мюсюлмани, които са политически радикалисти, както и радикални християни. Радикалните ислямисти се стремят да преобърнат представите за истинския ислям“. 

Харалампиев посочи, че Муса е „изключително икономичен“ в контактите си с него. 

„Неговата убеденост във вярата идва от неговата смиреност. Той е смирен човек. Поне пред мен е такъв. А как се държи при проповедите в джамиите, нямам представа. Непрекъснатото споменаване на името на Муса, може да го превърне в мъченик“, каза още адвокатът. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК