АДЪТ ИДВА! Руската ракета "Сатана" ще унищожи САЩ за три минути

СВЕТЪТ ДНЕС

АДЪТ ИДВА! Руската ракета "Сатана" ще унищожи САЩ за три минути

227526
на 25.10.2016
АДЪТ ИДВА! Руската ракета Сатана ще унищожи САЩ за три минути
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Британското издание "Сън" публикува материал, в който експерти твърдят, че руското ядрено оръжие може да унищожи Източното крайбрежие на САЩ за три минути, ако започне Трета Световна война. 

препоръчано

Междуконтиненталната балистична ракета Р-36М2 "Воевода" (по класификацията на НАТО – SS-18 "Сатана") е призната от британските журналисти за носителя на най-мощните бойни глави в света. Експертите отбелязват, че бойните глави на "Воевода" са хиляда пъти по-силни от американските, хвърлени над Япония.

Междуконтиненталната балистична ракета P-36M2 "Воевода" е двустепенна междуконтинентална балистична ракета с наземно базиране, разработена и приета на въоръжение през 70-80-те години. Тя е причислена към 4-то поколение, макар фактически да се явява дълбока модернизация на най-първата ракета Р-36.

На практика тя достига до всяка цел на планетата - може да лети на разстояние от 11 000 км до 16 000 км, в зависимост от масата на бойната глава. Максималната маса на главната част в ракетите от четвърто поколение – 8730 кг. В момента Русия е защитена от 74 пускови установки с ракети "Воевода".

Превод: ПИК 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК