Ад! Преля язовир Добри дол в Първомайско, 30 къщи са под вода (обновена)

ЧАС ПИК

Ад! Преля язовир Добри дол в Първомайско, 30 къщи са под вода (обновена)

106234
на 05.09.2014
Ад! Преля язовир Добри дол в Първомайско, 30 къщи са под вода (обновена)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Язовир Добри дол в община Първомай е прелял тази сутрин, след като в района се изляло голямо количество дъжд. Това съобщи инспектор Георги Кунев, говорител на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", за "Фокус".

препоръчано

30 къщи са наводнени, съобщи кметът на Първомай Ангел Папазов, цитиран от Радио "Фокус"- Пловдив. Хората, около 80 души, са евакуирани. Няма опасност за живота им.

По думите на Папазов, проливен дъжд е имало в землището на Чирпан, селото е в непосредствена близост. Падналото количество дъжд е било около 108 литра на кв.метър. Тази вода в момента преминава през село Добри дол, каза Папазов.

Според него язовирът над селото е помогнал преливната вълна от дъжда да не влезе в селото и да го залее. Водата е била много. Това се е случило между 12.00 часа и 2.00 часа през нощта.

От 4.00 часа сутринта на място има противопожарни екипи, които помагат на хората за отводняването.

На място са два екипа на пожарната. Водата се отича, опасността вече е преминала.

При направения оглед от специалисти е установено, че язовирните стени са здрави. Още в 5.00 часа тази сутрин е бил сформиран кризисен щаб. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК