АЛАРМА! Д-р Ангел Кунчев със страшно предупреждение: Скоро нищо няма да може да лекуваме с антибиотици

Само в ПИК
АЛАРМА! Д-р Ангел Кунчев със страшно предупреждение: Скоро нищо няма да може да лекуваме с антибиотици
Автор: ПИК
Дата
Дата
16249
Коментари
2
АЛАРМА! Д-р Ангел Кунчев със страшно предупреждение: Скоро нищо няма да може да лекуваме с антибиотици

Проблемът с антибиотиците е изключително сериозен. Ако нещата вървят така с използването им, ще си селектираме определени бактерии, което е много страшно. Това заяви пред Нова телевизия главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

"Това означава, че няма да може да лекуваме не само пневмония, но и минимални инфекции, защото микроорганизмите развиват резистентност", поясни той.

"България е някъде по средата в използването на антибиотици. Стремежът е да намалим още тяхното използване, защото изкуствено създаваме щамове от резистентни бактерии", разкри държавният здравен инспектор.

"Отговорно твърдя, че няма антибиотици в месото у нас. Възможно е да се ползват профилактично от някои неразумни собственици, но като цяло антибиотиците са забранени със закон и от 122 проби само 1 показва наличието на антибиотик", категоричен е д-р Кунчев.

"Не е добър фактът, че сме осми в употребата на антибиотици. Може да се намали тази употреба и трябва да се намали", обясни държавният здравен инспектор.

"В Исландия и Норвегия наличието на антибиотици в месото е най-малък, защото там е по-чисто и има по-малко болести. Лошата хигиена и мръсотията са в основата на използването на антибиотици", каза още той.

Още по темата
ШОКИРАЩИ ФАКТИ! Българското месо пълно с антибиотици!
Часовник
09:56
Българите ядат месо с антибиотици, а фермерите тъпчат животните с лекарства "за всеки случай". Това показва седмият годишен доклад на Европейската агенция по лекарствата. Документът анализира...
Напиши коментар »
(2)
1
Според подобни учЕни, маймуната се е появила от сексуалната активност на руските арийци след пиянска нощ в Арарат, а БАН е най-доброто място за наука, което не е заплатено достатъчно от местните неблагодарници. Да не забравяме, че рублата е най-конвертируемата валута и хибридната война на комунистическите орки е спечелена от алкашите.
2
в животните не е редно да има антибиотици, а това, че хората са пълни с такива не е ли ужасно? В Европа проверят животинското месо на наличие на йод, което гарантира че животните и птиците са били здрави. А ние?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Доктор към пациента:
- Добре ли спите през нощта?
- Да, докторе.
- Какво работите?
- Нощен пазач съм.