БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Александър Йорданов застана на страната на ГЕРБ за пенсионните промени

Само в ПИК
Александър Йорданов застана на страната на ГЕРБ за пенсионните промени
Автор: ПИК
Дата
Дата
5675
Коментари
8
Александър Йорданов застана на страната на ГЕРБ за пенсионните промени

Бившият председател на Народното събрание и легендарен седесар Александър Йорданов застана на страната на ГЕРБ в спора за поправките по отношение на пенсионното осигуряване. В обширен коментар във „Фейсбук” той обясни тезата си за промените под заглавието: „ТО НЕ БЯХА СЪЛЗИ, ТО НЕ БЯХА СОПОЛИ. ДОСТАТЪЧНО. СТИГА!”

Ето целия коментар на Йорданов:

„Наслушах се на приказки за пенсионната реформа. Достатъчно, стига! Синоним на реформата в тази сфера трябва да бъде СИГУРНОСТТА. Сигурността, че когато се пенсионираш пенсия ще вземеш. Солидарна, несолидарна, но ще вземеш. Врачките, които от сега тълкуват КОЛКО ще вземеш са ми забавни и нищо повече. Не се знае знае ли се?

Преди 20 години имах щастието да разговарям с председателя на японския парламент Н.Пр. Йошио Сакараучи. И заразказвах тогава аз за националната ни катастрофа при комунизма.Изслуша ме мъдрецът Сакараучи и отвърна: " Разбирам Ви г-н Председател. Но нали при вас няма земетресения, няма вълни цунами, нали народът си ви е на мястото и земята е плодородна и в песните се пее, че сте трудолюбиви?" Отвърнах: "Няма земетресения, няма вълни цунами, народът е жив и здрав, земята - шир безкрай и за песните сте прав". Погледна ме възрастният японец, усмихна се и рече: "ТОГАВА КЪДЕ ВИ Е ПРОБЛЕМЪТ"?

Двадесет години по-късно се питам: КЪДЕ НИ Е ПРОБЛЕМА?" Всъщност, той е в това, което се случи пред очите ни с банката КТБ. Проблемът е, че могат в България да се съберат отбор юнаци и да оберат парите на хората. При социализма го направиха няколко пъти. При демокрацията - веднъж, но затова пък яко: през средата на 90-те години. Сега, в началото на 21 век, чрез КТБ ни го приложиха отново същият номер. И съм готов да се обзаложа, че в някой от частните пенсионни фондове са ни подготвили КАТЕБЕЙСКИ номер. Не че и в държавният фонд не се бърка за щяло и нещяло, но все пак.... Нашият проблем в България е само един: ние сами лъжем себе си и сами се крадем. Българи лъжат българи и българи крадат българи. И ако най-важното на пенсионната реформа е СИГУРНОСТТА то няма съмнение, на фона на досегашния опит, че и при частното и при държавното е все още НЕСИГУРНО. И сега ни се задава въпросът: коя от двете НЕСИГУРНОСТИ да изберем. И народ и политици стоят като Буриданови магарета и не могат да решат. А още по-лошото е, че взаимно се лъжат за нещо, което е очевидно. Реформата трябва да означава ПОВЕЧЕ СИГУРНОСТ, ПО-ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ЗА СИГУРОСТ. Към днешна дата, такава ПО-ГОЛЯМА вероятност за СИГУРНОСТ дава солидарният държавен фонд. Другото са лични лобистки интереси и не случайно те идват главно от лица, които отдавна са известни към кои бизнес лобита у нас принадлежат. Затова и доверието си давам на българската държава, на трудолюбието на българските граждани, на националната солидарност. Лоша дума срещу България няма да кажа, но доверие на потенциални КАТЕБЕЙЦИ не давам. А мъдрият Йошио Сакараучи знаеше, че докато има народ ще я има България. Дори и някой и друг собственик на частен пенсионен фонд да поизчезне накъм някой Белград.”

 

Напиши коментар »
(8)
1
Явно мутрите-милиционери добре клатят доносник "Борко" - Александър Йорданов.
2
Най-сигурно бе при бай Тошо, но никак не бе свободно, камо ли пък демократично! Ал. Йорданов преди беше плямпало, а сега е само дърт продажник!
3
Със самото внасяне на средствата в частен пенсионен фонд , имам предвид ПОК "Доверие", а предполагам и другите пенсионно осигурителни компании, автоматично парите ми намаляват с 5 процента. Това е за издръжка на фонда. А доходността е под този процент! А кажете вложителите за втора пенсия печелят ли от така нареченото управление на финансите ни за втора пенсия? Аз мисля, че не! А освен това се съмнявам, дали няма да са поредните пирамиди? Нали имаше БНБ-надзор , защо се случи кражбата на КТБ? Има и комисия за финансов надзор, опасявам се, че и там нещата няма да последват по вече отработен сценарий! Та няма защо да обвинявате премиера, че не бил прав!Абсолютно е прав - всеки има глава на раменете си, нека се опита да мисли! Това е нарцисизъм, зная, че и вие знаете, но не искате да си признаете! На страната на Бойко Борисов съм! В конкретния случай, пак е прав! Това исках да кажа!
4
Сашо Йорданов се ослушва за служба,зер с една заплатка от БАН-закъде? И без това-рано или късно-БАН като съветско учреждение ще бъде закрит.Председател на Народното събрание,депутат,председател на партия,посланик в Полша и Македония.Сега Сашо се ослушва за нова служба.26 години "демокрация"-25 години на държавната ясла.Затова трябва да си постеле пред началството.
5
фондовете ще трябва да се бръкнат да плащат, като решат хората да се преместят в НОЙ и ще им лъснат дефицитите, които аз бих ги нарекъл кражби, няма да се случи нещо по различно от КТБ,просто парите няма да ги има
6
Пенсионната реформа бе измислена при действието на трите стълба на пенсионно осигуряване и позабравената парола 100 точки = възраст + годините стаж. Частните фондове за категорийните работници трябваше да акумулират пари за пенсия около 3-5-8 години. За съжаление по нататък се елиминираха тези 100 точки и започна ударното увеличаване на стажа и възрастта за пенсия. При това положение ЧПФ трябваше да дават 100-200 лв пенсия, а НОИ - 800. На пенсионната реформа още тогава се сложи кръст, защото никой не посмя да вдигне пропорционално вноските в ЧПФ. От тук и сегашното гадно състояние в което хора пред пенсионна възраст са принудени да се пенсионират , макар и с много по-малка пенсия. Мисля, че реформата в ПО трябва да продължи с увеличаване на вноските от работодател ( държавата е най-големият такъв), заедно с вноските от работника, криминализиране на невнасянето на вноски за ПО и внасяне на адекватни вноски върху реален доход, а не някакви измислени върху максимален доход за определена длъжност.
7
SASHO-APASHO DA SE FAKA S PUSHKAROVI I DA TRAIKA KOPELDAKA MAZEN
8
Браво на Сашо Йорданов...схванал е същността на проблема: СИГУРНОСТТА !!! Не напразно навремето му отстъпих квотата си за изказване на митинг в Бургас ... за първата му публична изява !!! Еее, Мишо Неделчев ме "подсети", де !... А злият гений /Ив. Костов/ - унищожи "кротката" ни партийка ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Виктор Калев
Виктор Калев
актьор
Става на: 48 години
Енчо Данаилов (бате Енчо)
Енчо Данаилов (бате Енчо)
актьор
Става на: 60 години
Йордан Христосков
Йордан Христосков
бивш социален министър
Става на: 66 години
Нонка Матова
Нонка Матова
световен и европейски шампион по стрелба

Блондинка държи главата си над включена печка. Приятелката й я пита: - Защо си се навела над тази печка? - Защото бях посъветвана да си опичам ума!