Американски съд прати в затвора „най-мразеният бизнесмен в страната“ заради коментар във „Фейсбук“

Само в ПИК
Американски съд прати в затвора „най-мразеният бизнесмен в страната“ заради коментар във „Фейсбук“
Автор: ПИК
Дата
Дата
4436
Коментари
0
Американски съд прати в затвора „най-мразеният бизнесмен в страната“ заради коментар във „Фейсбук“

 Федерален съд в Съединените щати призна за виновен бившият ръководител на фармацевтична компания Мартин Шкрели и го изпрати в затвора, съобщава CNN.

Шкрели, който е известен като „най-мразеният бизнесмен в САЩ“, си навлече проблемите, след като в профила си във „Фейсбук“ обяви, че е готов да плати 5 000 долара на всеки, който успее да вземе кичур от косата на бившата първа дама и бивш кандидат за президентския пост на страната Хилари Клинтън.

Съдия Кийо Мацумото мотивира решението си с това, че Шкрели „е демонстрирал, че представлява реална опасност“, заради което мястото му е в затвора.

Офертата на Шкрели във „Фейсбук“ привлякла вниманието и на спецслужбите на САЩ, занимаващи се с охраната на политически лица.

Самият Шкрели обясни, че постъпката му била „сатира“.

През август Мартин Шкрели би признат за виновен в мошеничество. Той бе обвинен, че откупува стари патенти за лекарства, след което рязко повишава цените на лекарствата.

Действията на Шкрели доведоха до вълна от възмущения в социалните мрежи и протестни акции, а американските медии обявиха Шкрели за „най-мразения бизнесмен в САЩ“.

Превод и редакция: ПИК

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
Димитър Костов
Димитър Костов
бивш финансов министър
Става на: 60 години

Катаджия спира кола за проверка. В багажника вижда десет големи ножа:

- За какво ви е толкова много хладно оръжие?

- Аз съм жонгльор, работя в цирка, жонглирам с ножове.

- Не ти вярвам, я покажи!

Шофьорът взима ножовете и започва да жонглира с тях. В минаваща покрай тях кола, шофьорът казва на жена си:

- Добре, че спрях пиенето. Виж, какви тестове за измислили!