Анахид Тачева на 73

Лица

Анахид Тачева на 73

306531
на 15.10.2013
Анахид Тачева на 73
Автор:   Ретро

Коста Цонев ухажвал тв говорителката с портокали

Една от най-красивите родни говорителки Анахид Тачева не е загубила от блясъка си и след като навърши 73 години. Историята на хубавицата е като сюжет на холивудски филм. Преди да завърши училище става манекенка. На едно дефиле се запознава с 12  години по-големия от нея Коста Цонев. Младежът започва да я ухажва, носи й портокали, взима я с колело от училище.  „Когато Коста дойде да ме иска за съпруга, мама тропаше по масата и викаше: "Аз дъщеря за женене нямам!" Плачеше, не ме даваше, но накрая се съгласи”, спомня си Тачева.

препоръчано

След като се родило първото им дете Митко,  Анахид поискала да става актриса. Но Коста й забранил. Затова през 1962 г. тя се явила на първия конкурс за говорителки в Националната телевизия и го спечелила. Наред с кариерата обаче започват и семейните проблеми. Анахид се влюбва в друг мъж, признава на Коста и се разделят. Само година по-късно обаче Тачева и Цонев отново се венчали, но тайно. Скоро се ражда сестричката на Митко - Теодора. 7 години по-късно съпрузите пак се развеждат. Причината – Васил Тачев, който грабва сърцето на Анахид.  Говорителката става майка за трети път, отново на момиче, и го кръщава на себе си.

В последните години тя страни от светския живот. Две лични драми я съкрушиха – за 6 месеца тя загуби двама съпрузи – Коста Цонев и Васил Тачев.

 

Тв звезда 

 

Анахид печели първия конкурс за говорителки в БНТ. Красавицата не слиза от екран повече от 30 години. Когато отсъства по майчинство, стотици зрители подпалват телефоните на телевизията, за да питат защо е свалена от ефир.

 

 

 

На 73

 

Никой не би дал на красивата Анахид (вляво) 73 години. Често я сравняват с неостаряващата киноикона София Лорен.

 

Коста

 

Голямата любов на Анахид е и първият мъж в живота й – Коста. Връзката им преминава през два брака и два развода.

 

 

Децата

Анахид с Митко и Теодора в щастливите години.

 

 

Втори съпруг

 

Попрехвърлила 30-те, тв говорителката решава да тръгне по нов път. Омъжва се за Васил Тачев. На 35 години му ражда дъщеря – Анахид (вдясно).

 

Семейство

 

Децата на Тачева от Коста Цонев я обичат и я подкрепят. Тя поддържа топли отношения и със съпругата и двете деца на първородния си син Митко.

 

Тато

 

Като всяка красавица от соцвреме и Анахид присъства на посещенията на Тодор Живков в телевизията. Тостът е през 1970 г., когато за шеф на БНТ е назначен Павел Писарев (първият вляво).

 

Внуци

 

Анахид има три деца и шест внуци. На снимката: малчуганите на Теодора – Мария и Дейвид и бившия си зет Лари.

 

Наследници

Анахид вече се радва и на правнуче – Янчо Таков от Деси, дъщерята на Митко (на снимката) . То носи името и фамилията на баща си и дядо си, наследници на Пеко Таков. Деси и бащата Янчо обаче се разделиха 2 години, след като се ожениха.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и Спаси София Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и "Спаси София"
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК