Ангелкова: Визите в България за руски деца – участници във фестивали ще бъдат безплатни

Животът днес

Ангелкова: Визите в България за руски деца – участници във фестивали ще бъдат безплатни

4035
на 12.02.2016
Ангелкова: Визите в България за руски деца – участници във фестивали ще бъдат безплатни
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският министър на туризма в свое интервю пред ТАСС заяви, че страната ѝ смята Русия за изключително важен и стратегически партньор в областта на туризма. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Между нашите страни днес се е наложил един честен диалог, който ще спомогне за разширяването на за задълбочаването на отношенията в туристическия сектор“, каза Ангелкова. Според нея резултатите в двустранното сътрудничество са вече забележими. „За мен Русия е изключително важен, стратегически партньор в областта на туризма“, заяви тя. 
Ангелкова съобщи, че в края на месеца в Москва ще се състои среща, посветена на перспективите на развитието на туризма между България и Русия, основната тема в която ще стане възстановяването на туристическия поток през лятото на 2016 г. 

„Ще направим всичко възможно, за да върнем руските туристи в България, на нашето Черноморие. Ние сме готови да предложим различни варианти за културен, исторически, религиозен и други видове туризъм. Ще предложим на руснаците най-добрите условия за отдих“, съобщи Ангелкова. Тя посочи, че специалните служби на двете държави „водят съвместна работа за подсигуряването на особено безопасен и комфортен отдих“. 
Българският министър съобщи, че всички деца под 16 години, заявили, че ще участват в провежданите в страната фестивали ще получат безплатна виза. „На практика всички деца ще могат да се възползват от това право. Ще е нужно само да заявят за това при подаването на документи“, каза тя и уточни, че списъкът на мероприятията присъства в българското посолство и в консулствата. „По черноморските курорти тези мероприятия ще са около 300 и ще се провеждат в течение на целия четиримесечен сезон.

Изборът ще бъде лесен. Много мероприятия ще се проведат и в други части на България“, съобщи тя. „Ние продължаваме работата по облекчаване на другите визови процедури. В частност готвим специални предложения за инвалиди и пенсионери, които ще могат да получат многократна едногодишна виза. За децата се готвят визи със срок за действие до пет години. Планираме и други мерки“, каза Ангелкова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и .... Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и ....
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК