Ангелкова се похвали: За първите 7 месеца страната ни има 5 милиона чуждестранни туристи и 7,2% ръст.

Само в ПИК
Ангелкова се похвали: За първите 7 месеца страната ни има 5 милиона чуждестранни туристи и 7,2% ръст.
Автор: ПИК
Дата
Дата
1390
Коментари
8
Ангелкова се похвали: За първите 7 месеца страната ни има 5 милиона чуждестранни туристи и 7,2% ръст.

За първите 7 месеца страната ни има 5 милиона чуждестранни туристи и 7,2% ръст. Това каза пред „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ България е успяла да постигне рекорд миналата година в международните туристически посещения у нас, като по думите ѝ това са над 8,2 млн. чуждестранни туристи, което прави ръст от 17%. "Продължаваме с тази положителна тенденция на ръст. Най-важното е обаче, че имаме и много голям ръст на приходите от туризъм. Почти 13% е ръстът за първите 6 месеца, 2,4 млрд. лева за тази година, а за миналата година ръстът беше около 14%, над 6,2 млрд. лева“, обясни тя.

Министърът отбеляза, че изключително положително гледат колегите й, участвали в 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм, провела се в китайския град Чънду, и всички окуражават мерките, които страната е предприела в сектора. „Успяхме да обменим опит с колегите по отношение на маркетинговите активности, които те провеждат и особено интересен е опитът на Хърватска. Знаете, тя е малка държава, която изключително основно развива туризъм“, добави тя. 

Министър Ангелкова каза още, че Хърватска има около 40 милиона евро за реклама – на фона на нашите едва 7 милиона евро, за същата цел. 

По думите ѝ България, обаче, е съпоставима с големите туристически дестинации в света и заради постигнатия ръст се намира на доста положително място.

Още по темата
Ангелкова с важен коментар за българо-руските отношения
Часовник
13:21
"Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите през тази година резултати се очертава да надхвърлят рекордните от миналата година". Това заяви министърът на туризма...
Напиши коментар »
(8)
1
За първите 7 месеца страната ни има 5 милиона чуждестранни туристи и 7,2% ръст въпреки управлението на ГЕЙ-берастката крадлива дружина, която направи всичко възможно да изгони руснаците.
2
и дават 500 лева заплата по хотелите по черноморието щото има 5 милиона чужденци
3
Пришълците с чалмите влизат ли в тия цифри ?
4
МНОГО ГРОЗНА ТАЯ БЕ ! НАПРАВО ИЗРОД !
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Първо -- Никой българин няма да усети каквото и да е увеличение от туризма или туристите поради простата причина ,че парите потъват в нечии определени джобове на мафията разпределена от Герб..Второ -- Тези които идват в България са всичко друго но не и туристи.Няма как да определиш редовия Б.Л.Я.Д. като турист.Това не са туристи а бедни социални работници особено от Расия.Те са работници от мините и от фабриките на Сибир и Коми.Останалата руска пияна паплач се реди в магазините и са така наречените ЧАНТА ТУРИСТ.Те никога не сядат в ресторант защото са по големи сметкаджии и от най долния евреин или арменец.Вървят винаги на групи с други пияни семейства и безскруполните им невъзпитани деца които са облечени в стил България от 80 те - 90 те.Момченцата с опашки като хулигани от селско аграрен тип,момиченцата с панделки тип олигофренка на КПСС,,жените им вечно намръщени и агресивни,а мъжете с червени носове брадясали алкохолици с панталони за 1.50 тип камуфлаж и потник от 1 лв.Колкото до изврътените британци те са социално слаби безработници които лично на мен са ми казвали че идват в БГ да спестят пари и че пият алкохол тип Водка Ахелой за 1 лв голямата..На това ли се хвали Ангелкова травестита ?Пълен бунак е тая..не знае къде се намира
7
ДА КАЖЕШ ЧЕ РУСНАКА Е ТУРИСТ ТРЯБВА ДА СИ ГОЛЯМ ПРОСТАК И НИКОГА ДА НЕ СИ СТЪПВАЛ НА ЧЕРНОМОРИЕТО.В БЪЛГАРИЯ ИМА ВСИЧКО ДРУГО ,НО НЕ И ТУРИЗЪМ.ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО Е ТУРИЗЪМ---ОК --ОДЕТЕ В ИТАЛИЯ,ФРАНЦИЯ,ИСПАНИЯ,ШВЕЙЦАРИЯ .ТАМ ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ТУРИЗЪМ И ТО БЕЗ ПИЯНА ИЗМЕТ ОТ РАСИЯ.КОЛКОТО ДО ЕКЗОТИЧНИ ОСТРОВИ И ДЕСТИНАЦИИ МИСЛЯ ЧЕ Е ИЗЛИШНО ДА ПИША.ДА КАЖЕШ ЧЕ В БГ ИМА ТУРИЗЪМ Е ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ ЧЕ ИМАМЕ РАБОТЕЩА И НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА..А ТОВА И БЕБЕТАТА ГО ЗНАЯТ ЧЕ НЕ Е ТАКА
8
Коня от коневръза е броила и турците от Германия, които преминават през България.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

На възрастен пациент с почти пълна глухота му имплантират слухов апарат. На контролния преглед лекарят пита:
- Как е слуховият апарат? Харесва ли ви?
- Чудесен е! Чувам всичко!
- Семейството ви харесва ли го?
- Не съм им казал, че съм се оперирал! Прекарвам си чудесно! През последния месец три пъти си смених завещанието!