Англичаните се завръщат! Наддават за селски къщи

Само в ПИК
Англичаните се завръщат! Наддават за селски къщи
Автор: ПИК
Дата
Дата
9366
Коментари
3
Англичаните се завръщат! Наддават за селски къщи

Преди 10-15 години англичаните предизвикаха скок в цените на селските къщи у нас. Днес те отново се връщат на българския пазар, съобщават от Асоциацията на българските села. И дори са един от факторите предизвикали 15% ръст в продажбата на селски имоти през 2017-а. 

Ако разгледаме цените на квадратен метър, най-скъпи са къщите в област Благоевград - 501 EUR/кв. м. И преди 10 години областта е била на първо място по цена на квадратен метър, като тогава стойността е била 625 EUR/кв. м. 

Пловдив се нарежда на второ място с цена от 335 EUR/кв. м. Най-евтини къщи могат да се намерят в областите Ямбол, Монтана и Видин - под 150 EUR/кв. м, пише в. "Марица".

Инвестиционният интерес е предимно в областните центрове, като купувачите -фирми и предприемачи - най-често планират да развият своя бизнес в селските райони. Интересен е фактът, че чужденците се ориентират към имоти, които са близо до културни забележителности. 

Най-търсени са еднофамилните къщи от първа линия в близките до Пловдив села - Белащица, Марково, Първенец, Златитрап и Радиново, твърдят пловдивски брокери. Там в момента могат да се намерят къщи на цени от 40 000 до 60 000 евро.

В някои случаи в сделката влиза и монолитен гараж (около 30 квадрата), допълват от агенциите. Най-голямото предимство на офертите е, че селските домове обикновено са тухлено строителство, което ги прави доста устойчиви и здрави.

Напиши коментар »
(3)
1
Онзи ден видях как англичани яко се млатеха.Голям бой стана.След като всичко свърши, и линейки и катафалки започнаха да ги изнасят разбрах, че всичко било за някаква си барака в циганската махала.Всичко купуват, и дори се бият само и само да прекарат руснаците.Горките руснаци, вече нищо не могат да купят заради наглите англичани....хахахахахаха......
2
ДО .....1.........ТИ ТЪПАКО НАИСТИНА СИ ТЪП КАТО ИБАЙ ГАНЧО
3
ЗАЩО ИМ ПРОДАСАТЕ ИМОТИ НА ТЕЗИ КРЪВОСМЕШЕНЦИ. НАЛИ ТОЧНО ТИЯ ДЪРТИТЕ НЕ ИСКАТ В ЕВРОПА. ЗАЩО НЕ СИ СЕДЯТ В АНГЛИЯ. ИЛИ СЪС 2000 ПАУНДА ПЕНСИЯ ПАК ЩЕ ЖИВЕЯТ КАТО ЦАРЕ А БАБИТЕ СЪС 160 ЛВ ЩЕ ИМ СЛУГУВАТ. НАПРАВИ МУ ЦЕНА 2000 ЕВРО НА КВАДРАТ И НЕКА КУПИ. ПРИ ТЯХ ЦЕНАТА Е ТОЧНО ТОЛКОВА. ПРОСТ НАРОД СМЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ГО ДОКАЗВАМЕ. И ТАКА НИ СЕ ПАДА
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Ако чуете една жена да казва:
– “Леле, колко съм се напила”, значи със сигурност ще прави секс.
Ако чуете един мъж да казва:
– “Леле, колко съм се напил”, значи секс няма да има.