Англичаните се завръщат! Наддават за селски къщи

Само в ПИК
Англичаните се завръщат! Наддават за селски къщи
Автор: ПИК
Дата
Дата
8828
Коментари
3
Англичаните се завръщат! Наддават за селски къщи

Преди 10-15 години англичаните предизвикаха скок в цените на селските къщи у нас. Днес те отново се връщат на българския пазар, съобщават от Асоциацията на българските села. И дори са един от факторите предизвикали 15% ръст в продажбата на селски имоти през 2017-а. 

Ако разгледаме цените на квадратен метър, най-скъпи са къщите в област Благоевград - 501 EUR/кв. м. И преди 10 години областта е била на първо място по цена на квадратен метър, като тогава стойността е била 625 EUR/кв. м. 

Пловдив се нарежда на второ място с цена от 335 EUR/кв. м. Най-евтини къщи могат да се намерят в областите Ямбол, Монтана и Видин - под 150 EUR/кв. м, пише в. "Марица".

Инвестиционният интерес е предимно в областните центрове, като купувачите -фирми и предприемачи - най-често планират да развият своя бизнес в селските райони. Интересен е фактът, че чужденците се ориентират към имоти, които са близо до културни забележителности. 

Най-търсени са еднофамилните къщи от първа линия в близките до Пловдив села - Белащица, Марково, Първенец, Златитрап и Радиново, твърдят пловдивски брокери. Там в момента могат да се намерят къщи на цени от 40 000 до 60 000 евро.

В някои случаи в сделката влиза и монолитен гараж (около 30 квадрата), допълват от агенциите. Най-голямото предимство на офертите е, че селските домове обикновено са тухлено строителство, което ги прави доста устойчиви и здрави.

Напиши коментар »
(3)
1
Онзи ден видях как англичани яко се млатеха.Голям бой стана.След като всичко свърши, и линейки и катафалки започнаха да ги изнасят разбрах, че всичко било за някаква си барака в циганската махала.Всичко купуват, и дори се бият само и само да прекарат руснаците.Горките руснаци, вече нищо не могат да купят заради наглите англичани....хахахахахаха......
2
ДО .....1.........ТИ ТЪПАКО НАИСТИНА СИ ТЪП КАТО ИБАЙ ГАНЧО
3
ЗАЩО ИМ ПРОДАСАТЕ ИМОТИ НА ТЕЗИ КРЪВОСМЕШЕНЦИ. НАЛИ ТОЧНО ТИЯ ДЪРТИТЕ НЕ ИСКАТ В ЕВРОПА. ЗАЩО НЕ СИ СЕДЯТ В АНГЛИЯ. ИЛИ СЪС 2000 ПАУНДА ПЕНСИЯ ПАК ЩЕ ЖИВЕЯТ КАТО ЦАРЕ А БАБИТЕ СЪС 160 ЛВ ЩЕ ИМ СЛУГУВАТ. НАПРАВИ МУ ЦЕНА 2000 ЕВРО НА КВАДРАТ И НЕКА КУПИ. ПРИ ТЯХ ЦЕНАТА Е ТОЧНО ТОЛКОВА. ПРОСТ НАРОД СМЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ГО ДОКАЗВАМЕ. И ТАКА НИ СЕ ПАДА
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
Нено Димов
Нено Димов
министър на околната среда
Става на: 53 години
Пламен Димитров
Пламен Димитров
президент на КНСБ
Става на: 54 години
Снежана Ботушарова
Снежана Ботушарова
юрист, депутат от ВНС, бивш посланик в САЩ

Клиент в агенция за недвижими имоти обяснява какви са изискванията му:
- Ами искам апартаментът да е толкова голям, че от шетня да не остава време на жената да стои у майка си. Но в същото време да е достатъчно малък, че да не се настани тъщата у нас...