Англия купува руски газ въпреки санкциите

СВЕТЪТ ДНЕС

Англия купува руски газ въпреки санкциите

27639
на 26.03.2014
Англия купува руски газ въпреки санкциите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Великобритания се готви да започне пряко закупуване на руски газ, докато в същото време лидерите на страните от ЕС заплашват Москва с нови санкции, пише британският вестник The Huffington Post. 
Най-голямата енергийна компания Centrica, която притежава компанията British Gas, ще започне пряк внос на руски газ от октомври тази година. Плановете на Centrica остават в сила, въпреки действията на дипломатите около Украйна и техния натиск над европейските политици с цел снижаване на енергийната зависимост от Русия, пише изданието. 
То отбелязва, че производството на газ във Великобритания пада ежегодно със 7%. В момента Кралството не внася газ от Русия пряко, а руският газ попада там от територията на Германия и други европейски страни. През 2012 г. Великобритания е произвела половината от цялото потребление на газ в обем от 91 милиарда куб. м. Около 29% от закупения газ е постъпил от Норвегия, около 7% от Холандия, 3% от Белгия и около 15% от Катар. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Борисов разказа пред пълна зала култов виц за порно филм, надарени актьори и един отрицателен герой (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ! Борисов разказа пред пълна зала култов виц за порно филм, надарени актьори и един отрицателен герой (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК