АПИ няма пари за подготовка на пътищата за зимата

НАЙ-ВАЖНОТО

АПИ няма пари за подготовка на пътищата за зимата

4625
на 09.10.2014
АПИ няма пари за подготовка на пътищата за зимата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Трябва се коригира държавният бюджет - Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) няма средства да направи подготовка на пътищата за зимния период. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на АПИ. По думите му, Агенцията разполага с почти нулеви средства за тази дейност. „Алармирахме още през миналия месец, докато не бъде коригиран държавният бюджет и то в частта за пътищата.

препоръчано

АПИ няма средства да направи подготовка на пътищата за зимния период, което включва изкърпване, подновяване на пътна маркировка, възстановяване на еластични огради и изсичането на голямата растителност в някои от участъците“, подчерта инж. Лазаров пред "Фокус". Той даде пример с магистралата за Варна, където настилката е превзета от растителността в двете страни на пътното платно.

Инж. Лазаров посочи, че за бъде направено минималното за зимната поддръжка на пътищата в страната, което се изисква по закон, са необходими около 15 млн. лв. Той допълни, че става въпрос за 20 хил. км пътища. „Към настоящия момент бюджетът на АПИ е нула. Ние сме подали в Министерство на финансите нашите разчети и нашите искания за актуализация. Всичко вече е в ръцете на политиците“, подчерта инж. Лазар Лазаров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК