Армията похарчи около 1 млн. лв. за оградата с Турция

ЧАС ПИК

Армията похарчи около 1 млн. лв. за оградата с Турция

5143
на 30.06.2014
Армията похарчи около 1 млн. лв. за оградата с Турция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

До момента Българската армия, която изгражда 30-километрова ограда на границата ни с Турция, е направила 944 835 лева разходи.

Една трета от средствата са отишли за бензин (42 817 литра) и за дизелово гориво (82 546 литра) – 334 260 лева.

След като военното министерство подадоха некоректни информация за нивото на изпълнение на оградата, в отчетите им вече не се акцентира на това колко километра са готови. Преди военният министър Ангел Найденов обяви, че са готови близо 9 километра, пише вестник "Труд".

От последните отчети на Сухопътните войски, които изпълняват обекта, се вижда, че амбицията им е да положат изцяло телените ограждения от типа "бруно" до 10 юли. Въпреки това от Сухопътни войски отчитат, че досега са изкопали фундаменти за колони в разстояние от 24 километра.

Оградата с Турция ще бъде готова най-рано в края на юли или началото на август, смятат наблюдатели. В отчета на правителството в частта на отбраната е записано, че амбицията на МО е да е готово с обекта до февруари-март. До завършване на оградата се очаква военните да направят 1,5 млн. лева разходи. Освен за гориво се харчат и средства за вода, ядене и допълнителни пари, които военните вземат за работата си по границата.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК