БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Архангел Михаил ни помага да се борим с демоните и има силата да съживява мъртъвци

Само в ПИК
Да се подготвим за посрещането на Архангеловден с книгата "Небесно войнство"
Архангел Михаил ни помага да се борим с демоните и има силата да съживява мъртъвци
Автор: ПИК
Дата
Дата
13935
Коментари
0
Архангел Михаил ни помага да се борим с демоните и има силата да съживява мъртъвци

В сряда, 8 ноември, честваме Архангелов ден - деня на архангел Михаил. Много подходящ подарък за всички, които празнуват имен ден тогава, е книгата "Небесно войнство. Ангели хранители". От нея ще научите както за свръхестествените покровители на човеците и човешките души изобщо, така и специално за архангел Михаил - може би най-известният архангел. Той е главният пазител на рая и главен страж на Божия закон, вожд на небесните сили и първи борец против поднебесните духове на тъмнината.

Свети архангел Михаил е един от четиримата архангели в Стария завет (заедно с Гавраил, Рафаил и Уриил) и един от седемте архангели в Библията. Той е водач на ангелите и светец-покровител на войниците. Като началник на небесните войнства, свети архангел Михаил е наричан също и „архистратиг“ в православната традиция.

Архангел Михаил се разкрил на Иисус Навин като негов небесен помощник при завоюването на Обетованата земя (Нав. 5:13). Той се явил на пророк Даниил, когато падало Вавилонското царство, и предсказал идването на Христа на земята и събитията на свършека на света (Дан. 10:12).

Самото име Михаил буквално преведено означава „Кой е като Господ?“. С този превод е известно и върховното божество на Месопотамия според някои халдейски източници. „Микаел“ е и бойният вик на небесните армии на иврит. В Корана името е застъпено под друга форма – Микал. В кабала се смята, че на Дървото на живота стои архангелът Михаил. Преди Месията да дойде, Михаил ще поведе армиите на Небесата срещу Антихриста и ще ги победи. Именно той ще засвири на шофара и ще възвести края на света.

Архангел Михаил играе важна роля в ежедневната битка на хората с демоните. Фолклорът му приписва силата да съживява мъртъвци.

На 8 ноември, Архангеловден, празнуват хората с имената Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милен, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радка, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радина, Раделина, Радостин, Радивой, Райка, Райчин, Рачо, Руси, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле и Ханка.

Архангеловден може да е повод и за всеки човек да разгърне "Небесно войнство" и да научи всичко за патрона на празника и за ангелите изобщо. Томчето събира информация от Библията, от светите книги на други религии и от езотеричната книжнина. Ще научите има ли сила, която да ни закриля в мигове на изпитания и беди? Бди ли някой над нас от невидимия свят на безплътното? На ангели ли дължим онези случайности, които са ни предпазили от катастрофа, или пък са ни помогнали да спечелим?

Религията проповядва, че ангелите са воините на Бог, изпратени на земята, за да напътстват хората. Науката отрича небесното царство и твърди, че човек сам създава своите ангели пазители, като неволно мобилизира скрития си потенциал. Нормално е учени и теолози да са на различни мнения, но е възможно също така двете страни да говорят за едно и също, просто да го наричат с различни имена. 

На страниците на тази книга ще откриете отвори на въпросите: 

* Какво трябва да знаем за ангелите?

* Как да разпознаваме присъствието им?

* Какво препоръчва Църквата като общуване с Божиите пратеници?

* Кои са падналите ангели?

* Какво се крие зад фразите "слаб му е ангелът" или "изкарах си ангелите"?

 

Книгите на издателство "Милениум" можете да поръчате на тел.: 02/879 40 06, на email: sales@milleniumbg.eu или в сайта www.milleniumbg.euПри поръчка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Не е необходимо да се мият коридорите ежедневно. Достатъчно е всяка сутрин…”
(Военен)