Вход
София
Времето в София 11 o C

Архангел Михаил ни помага да се борим с демоните и има силата да съживява мъртъвци

Архангел Михаил ни помага да се борим с демоните и има силата да съживява мъртъвци

на 06.11.2017
17452
0
Архангел Михаил ни помага да се борим с демоните и има силата да съживява мъртъвци
Автор: ПИК
06.11.2017
0
17452

В сряда, 8 ноември, честваме Архангелов ден - деня на архангел Михаил. Много подходящ подарък за всички, които празнуват имен ден тогава, е книгата "Небесно войнство. Ангели хранители". От нея ще научите както за свръхестествените покровители на човеците и човешките души изобщо, така и специално за архангел Михаил - може би най-известният архангел. Той е главният пазител на рая и главен страж на Божия закон, вожд на небесните сили и първи борец против поднебесните духове на тъмнината.

Свети архангел Михаил е един от четиримата архангели в Стария завет (заедно с Гавраил, Рафаил и Уриил) и един от седемте архангели в Библията. Той е водач на ангелите и светец-покровител на войниците. Като началник на небесните войнства, свети архангел Михаил е наричан също и „архистратиг“ в православната традиция.

Архангел Михаил се разкрил на Иисус Навин като негов небесен помощник при завоюването на Обетованата земя (Нав. 5:13). Той се явил на пророк Даниил, когато падало Вавилонското царство, и предсказал идването на Христа на земята и събитията на свършека на света (Дан. 10:12).

Самото име Михаил буквално преведено означава „Кой е като Господ?“. С този превод е известно и върховното божество на Месопотамия според някои халдейски източници. „Микаел“ е и бойният вик на небесните армии на иврит. В Корана името е застъпено под друга форма – Микал. В кабала се смята, че на Дървото на живота стои архангелът Михаил. Преди Месията да дойде, Михаил ще поведе армиите на Небесата срещу Антихриста и ще ги победи. Именно той ще засвири на шофара и ще възвести края на света.

Архангел Михаил играе важна роля в ежедневната битка на хората с демоните. Фолклорът му приписва силата да съживява мъртъвци.

На 8 ноември, Архангеловден, празнуват хората с имената Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милен, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радка, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радина, Раделина, Радостин, Радивой, Райка, Райчин, Рачо, Руси, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле и Ханка.

Архангеловден може да е повод и за всеки човек да разгърне "Небесно войнство" и да научи всичко за патрона на празника и за ангелите изобщо. Томчето събира информация от Библията, от светите книги на други религии и от езотеричната книжнина. Ще научите има ли сила, която да ни закриля в мигове на изпитания и беди? Бди ли някой над нас от невидимия свят на безплътното? На ангели ли дължим онези случайности, които са ни предпазили от катастрофа, или пък са ни помогнали да спечелим?

Религията проповядва, че ангелите са воините на Бог, изпратени на земята, за да напътстват хората. Науката отрича небесното царство и твърди, че човек сам създава своите ангели пазители, като неволно мобилизира скрития си потенциал. Нормално е учени и теолози да са на различни мнения, но е възможно също така двете страни да говорят за едно и също, просто да го наричат с различни имена. 

На страниците на тази книга ще откриете отвори на въпросите: 

* Какво трябва да знаем за ангелите?

* Как да разпознаваме присъствието им?

* Какво препоръчва Църквата като общуване с Божиите пратеници?

* Кои са падналите ангели?

* Какво се крие зад фразите "слаб му е ангелът" или "изкарах си ангелите"?

 

Книгите на издателство "Милениум" можете да поръчате на тел.: 02/879 40 06, на email: sales@milleniumbg.eu или в сайта www.milleniumbg.euПри поръчка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената.

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Американска кинозвезда попаднала в съда в Италия. Преди процеса провела следния разговор с адвоката си:
- Ами аз не знам италиански, как ще отговарям в съда?
- Няма проблем. Отговаряш на съдията само със "Si senior" и другото остави на мене.
След делото звездата попитала адвоката:
- Всичко наред ли е?
- Да, но ти каза едно "si" в повече и сега си съпруга на съдията.

няма нови новини
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
сега
1020
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Синът на Илиян Михов-Баровеца: Сбогувах се с баща ми всеки път, когато отиваше да пее на мутрите - само в "Жълтите новини"
x
Внимавайте! Три опасности, които крие ходенето на басейн
x