Археолози в Русенско проучват праисторическа селищна могила

Региони

Археолози в Русенско проучват праисторическа селищна могила

15513
на 03.08.2015
Археолози в Русенско проучват праисторическа селищна могила
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Русенските археолози тези дни продължават проучванията вече трети сезон на праисторическа селищна могила край село Бъзовец, където е открита необичайна за историческия период двуетажна къща.

препоръчано

Това съобщи директорът на русенския исторически музей дин Николай Ненов.

Археологическата работа е съсредоточена върху изследване на тази сграда с етажи. Уточнен е планът на къщата, копае се върху част от това жилище и се анализира обстановката наоколо.

Откритите находки по време на досегашните разкопки находки са датирани от първата половина на каменно-медната епоха (4800 - 4550 г. пр. Хр.).

През септември, като част от тазгодишното археологическо лято, екип на русенския исторически музей и специалисти от страната ще проучват нов парцел от средновековната българска крепост Червен.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК