Асоциацията на европейските журналисти в България скочи срещу Бареков

Само в ПИК
Асоциацията на европейските журналисти в България скочи срещу Бареков
Автор: ПИК
Дата
Дата
10594
Коментари
7
Асоциацията на европейските журналисти в България скочи срещу Бареков

Политикът Николай Бареков, свързван с укриване на данъци и източване на милиони от КТБ, днес си позволява да обвинява журналисти в своите грехове. Това се казва в декларация на Асоциацията на европейските журналисти в България. 

Евродепутатът е написал в профила си във Фейсбук, че е сезирал Главна прокуратура за „корупционни практики, укриване на доходи и пране на пари чрез закупуване на луксозни имоти“ от водещата в Нова ТВ Анна Цолова и подготвя подобни сигнали за водещите Антон Хекимян от БТВ, неговия продуцент Анна Тодорова и Виктор Николаев от Нова ТВ. 

Безкрайна наглост е формулирането на подобен сигнал от лице, за което Националната агенция по приходите е установила, че не е подавал данъчна декларация за 2007, 2009, 2010 и 2011 г., въпреки че е бил длъжен да го направи. През 2014 година НАП постанови, че Бареков дължи над 35 хиляди лева данъци, заедно с лихвите. Ревизионният акт е потвърден на първа инстанция, предстои произнасянето на ВАС.

Съвсем наскоро от резюмето на обвинителния акт за източването на Корпоративна търговска банка стана ясно, че до Бареков и политическия му проект са стигнали над 25 милиона лева от фалиралата банка.

Асоциацията на европейските журналисти – България смята, че би било изключително неуместно, ако институциите започнат да оказват натиск върху журналисти, вследствие на сигнали от лицето Николай Бареков. Преди да започне каквато и да била проверка, е необходимо е много внимателно да се прецени, доколко тези сигнали изобщо съдържат конкретни данни за нарушения. Далеч по-важна задача на компетентните органи би трябвало да бъде търсенето на отговорност от Бареков за щетите, нанесени на данъкоплатците чрез невнасяне на данъци и евентуалното получаване на неправомерни средства от фалиралата банка.

Асоциацията на европейските журналисти – България смята въпроса за заплащането в медиите за изключително важно и неведнъж е посочвала, че наличието на доходи в сивия сектор не се отразява добре на медийната среда. Държавата и собствениците на медии са длъжници на журналистите в това отношение. Всяко разследване, започнато срещу журналисти, след сигнали от компрометирани политици обаче, би граничило с репресия и неминуемо би предизвикало нашата остра реакция, включително и чрез сезиране на международните ни партньори.

Напиши коментар »
(7)
1
Асоциация на европейските журналисти. По-голяма глупост от това не бях срещал. Пълни нещастници.
2
И сега какво правим...Бареков
3
Бареков, долу ръцете от българските Джурналисти ! Толкова се стараят да приспят стадото а ти иска да ги разследват. Толкова се стараят да оплюят всеки който им бива посочен от началниците им. Толкова се стараят да внимават какво говорят. Така, че всяка една стотинка им е подарък от Него, честно и заслужено извоювана с език - шпатола.
4
Бареков явно си им неудобен
5
Браво Бареков ! Ние се възхищаваме от теб . Подкрепящи те , Петьо и Сашо
6
Какви "журналисти" - ние ги наричаме платени КЛЮКАРИ ! НАП...ДАНС...Прокур. ....преди да тръгнете по парите вижте кой от т.н. поръчкови клюкари са се задържали в една медия или са несменяеми...вечни - като Марияна Век.
7
Защо ли се Страхуват
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Един мъж отива при врачка, а тя му казва:
– Вие сте женен, в заможно семейство с две деца.
– Грешите. Имам три деца.
– Вие грешите.