БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Атанас Атанасов: Трябва да има зам.-прокурор по корупцията

Само в ПИК
Атанас Атанасов: Трябва да има зам.-прокурор по корупцията
Автор: ПИК
Дата
Дата
1827
Коментари
1
Атанас Атанасов: Трябва да има зам.-прокурор по корупцията

Няма и 6 месеца, откакто е конституиран този парламент, а одобрението е под 6%. Видимо е, че има фактическа политическа криза. Институционалният отговор е изпълнителната власт да поиска доверие от парламента. Не че Борисов ще ни чуе. Той казваше, че в парламента сме безделници. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на ДСБ Атанас Атанасов.  

Има толкова много гейтове - НДК, суджук гейт....но да не мислите, че суджук гейт е заради суджуци - има проблем с водния цикъл. Да не мислите, че проблемът с Делян Добрев е заради роднините - там има напрежение в енергетиката, смята лидерът на ДСБ.

Трябва да бъдат очертавани в публичното пространство признаците на фактическата политическа криза. Постоянното избиване на тези напрежения показват, че партийната номенклатура на ГЕРБ роптае и явно не им стигат порциите, посочи той. 

Кой беше златният пръст, който направи правителството на Орешарски? Това политическо лицемерие, което се демонстрира и от едните, и от другите, то се вижда, каза Атанасов.  

Начинът, по който се управлява властта, на обезличаване на институциите, на едноличното управление на общите ни пари, народното събрание е елиминирано като фактор за разходването на бюджетни пари. Огромни излишъци се разпределят с решение на МС - това е противоконституционно, смята той. 

Трябва да има независим заместник-главен прокурор по корупцията, смята Атанас Атанасов. Слушах някаква екзотика, че корупцията била административно нарушение, допълва той. Битката между управляващите, БСП, президента - кой кого да назначава шефа на този орган по антикорупцията. Битката е кой да назначи новия Златанов, за да му пише в тефтерчето, посочи лидерът на ДСБ. 

 

Напиши коментар »
(1)
1
крадеца да каже: "аз крада" Може, ама никога няма да стане............
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Едно малко момиченце се моли: - ... Дай, Боже, здраве на мама и татко, хляб насъщен на гладните и малко дрехи на бедните момичета от списанието на татко..