Атанас Тасев: Трябва да забравим „Южен поток”, а да развиваме газовия хъб „Балкан”

Само в ПИК
Атанас Тасев: Трябва да забравим „Южен поток”, а да развиваме газовия хъб „Балкан”

Енергийният експерт смята, че вече се забелязва промяна в политиката на Брксел към доставките на руски природен газ

Автор: ПИК
Дата
Дата
8005
Коментари
9
Атанас Тасев: Трябва да забравим „Южен поток”, а да развиваме газовия хъб „Балкан”

България трябва да забрави проекта „Южен поток“, а да си развива газовия хъб. Това обаче няма да може да се реализира без руски природен газ, каза енергийният експерт проф. Атанас Тасев пред “Фокус“.

„В момента, когато „Южен поток“ беше прекратен, възникна идеята за газовия хъб „Балкан“. Така че, оттук нататък ние трябва да говорим за газов хъб „Балкан“, в който една от съществените части е доставката на руски газ по една или може би две от предвидените първоначално 4 тръби до „Паша дере“ в района на Варна. Така че, има съществена промяна в подхода“, обясни той.

„През лятото имаше една голяма международна конференция, в която бяха обявени намеренията на България, бяха представени предварителните варианти за трасе на газа през страната в рамките на новия проект - газовия хъб „Балкан“, един от които е северната част, който фактически повтаря трасето на „Южен поток“, само че, вече с една тръба“, поясни проф. Тасев.

Енеригйният експерт отбеляза, че в последните дни има промяна на настроението на Европейската комисия по отношение на реализацията на доставки на руски газ.

Напиши коментар »
(9)
1
Е РЕШЕНИЕТО НА ВЪПРОСА г-н експерт.
2
ТОЗИ Е ПРОФЕСОР,КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ! ЕДИН ДЕДКО -СМЕШКО Е,НО СИ ВЯРВА!НИЩО НЕ Е ПОЗНАЛ ЗА ЦЕЛИЯ СИ БЛИЗО 70 ГОДИШЕН БЕЗОТГОВОРЕН ЖИВОТ ! НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТ ДА ГО ПОПИТА КАК ТОЙ И ЗАХАРИ ЗАХАРИЕВ СТАНАХА ХАРКОВ ПРОФЕСОРИ ЗА 15 МИНУТИ!ЖАЛНА НАУКА!
3
Проф. Атанас Тасев е роден на 26.10.1945 г. в Свиленград. Завършил е автоматика и телемеханика в Киевския политехнически институт. и как точно стана енергиен експерт?
4
АСОЛЮТНО СИ ПРАВ. РАБОТИЛА СЪМ С НЕГО В ЦНИКА....ТОЛКОВА МАЗЕН КОМУНИСТ КАТО НЕГО, НЕ СЪМ СРЕЩАЛА. БЯХ 18 ГОДИШНА КАТО ЗАПОЧНАХ РАБОТА ТАМ.... НАСКО, ГЛЕДАЙ СИ СТАРИНИТЕ, НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С НЕЩА, КОИТО НЕ СА ТИ ЯСНИ....ТИ СИ ИНЖ.ПО АВТОМАТИЗАЦИЯ НА ПРОИЗВОДСТВОТО......
5
Тасев, стига упражнения - газ само от Русия колкото и да ви е мъчно на соросоидите. И ще има. Защото така е решено. Европа замръзва и иска газ. Много газ. Ти си стой на топло и чети "над 55" Другото остави на знаещите и можещите.
6
ама нали знаете че всички разбират от всичко у БГ .....ЗА ТВА държавата е на тоя хал ...... пълен смях ! и тоя и Хиновски и други "енергетици " разбират от енрегетика колкото баба ми ......
7
извинете ме но този човек е прост като галош ! на кой ше продаваш газта от хъба след като Южен поток ше мине през Турция и Гърция а Румъния си има газ ......при тва положение не ми е ясно на кой ше продаваме газта от хъба .....може би на нас си ....... СМЯХ професоре ,,,,,, глупак
8
не знам колко е професор човека,ама русоробите от география не разбират.руска-та руска газ само.най-големи находища са;1 шах-дениз,газ за 30г 2 -левитан за над 25г-още се проучва.защо мислите загиват рашките-само заради асат ли?
9
махни си зад.ника от раменете и си сложи главата ако имаш. От къде ще вземеш газ за хъба бе Бай Хой? Или по гербаджийски първо хъб после ще видим.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"