Афганистан разкритикува операция на Пакистан срещу Ислямска държава

Само в ПИК
Афганистан разкритикува операция на Пакистан срещу Ислямска държава

Автор: ПИК
Дата
Дата
2140
Коментари
0
Афганистан разкритикува операция на Пакистан срещу Ислямска държава

Пакистан и Афганистан продължават да провеждат операции, насочени срещу бойци на Ислямска държава в района на границата между двете страни, но се появиха знаци, че комуникацията между тях е слаба, което прави усилията неефективни, предаде Voice of America,цитиранот "Фокус".

Властите на Пакистан заявиха, че са приключили първата фаза на операция срещу Ислямска държава в своята територия.

„Укритията на терористите са унищожени, а скривалищата за експлозиви, оръжия и амуниции са завладени“, коментираха от Пакистанската армия.

От Афганистанска страна се оплакаха, че Афганистан и Пакистан са се споразумяли, че ще се информират, едни други, за планирани операции срещу Ислямска държава и от двете страни на „линията Дюранд“, но Пакистан е пропуснал да го направи за последната си операция.

„Според споразумението между двете страни, трябваше да обменяме информация, за да се знае коя операция ще бъде под крилото на САЩ и коя под това на Китай. Пакистан не го прави.“, коментира говорител на Министерството на отбраната на Афганистан.

Още по темата
Пращаме още 50 войници в Афганистан
Часовник
22:17
Информационната служба на българското правителство уведомява, че 50 допълнителни войници ще бъдат изпратени за участие в мисията „Решителна подкрепа“ на НАТО в Афганистан. В момента...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Иванчо говори с баща си: -Татко, ти си голям късметлия! - Защо? - Няма нужда да ми купуваш нови учебници! Оставам в същия клас!