Баба порути половин блок в Пловдив, комшиите я прогониха

ГОРЕЩО

Баба порути половин блок в Пловдив, комшиите я прогониха

36516
на 19.01.2015
Баба порути половин блок в Пловдив, комшиите я прогониха
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Семействата от 7-етажен блок в Кючук Париж в Пловдив успяха да изгонят съседка от жилището й за срок от 3 години. Възрастната жена години наред вгорчавала живота на целия вход. Първо пробила ВиК инсталацията с кирка, съсекла част от кабелите, а по-късно сериозно увредила конструкцията на цялата сграда, съобщава „Марица“.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано


Със съдебно решение Ваня Иванова е принудена да напусне апартамента на петия етаж, който обитавала от години. Делото е заведено по Закона за управление на етажната собственост в Пловдивския районен съд. Съседите обаче отсега се чудят какво ще правят след 3 години, когато жената ще има право да се върне обратно.

Проблемите започнали преди повече от година, когато Ваня Иванова се превърнала в башмайстор и започнала сама да ремонтира апартамента си. От жилището денонощно се чувал невъобразим шум. Случвало се дори през нощта да се чука и троши. Ваня всичко правела сама. При един от неуспешните опити да премести ВиК инсталацията ударила тръбата с кирка.

Апартаментът под нея подгизнал, пострадало сериозно дори жилището на третия етаж. „От контактите течеше вода, отвсякъде удряше ток, как не ни уби, не знам“, кръсти се Юлия Русева от същия вход. „Таванът беше подгизнал, плочките падаха, наложи се спешно да викам майстор да сменя плочките в тоалетната, пералното помещение и банята“, оплаква се жената. Тя е сърдечно болна и всеки път, когато се сети за проблемите с комшийката, се хваща за гърдите. Наложило се да подменя и елинсталацията, контактите. Още по-трагично било положението в апартамента на семейство Келешеви, което живее под Ваня. На пода у тях се изляло цяло море. Наложило се тотална подмяна на настилките в жилището им.

„Наложи се да заведем дело, за да я спрем“, казва служебният домоуправител Панайот Дамгалиев. На третия етаж под нея беше някакъв ад, казва той. По време на процеса са назначени две ВиК експертизи, които да установят нанесените от Ваня щети на общите части. Заради поразиите се наложил ремонт на тръбите и боядисване на част от стълбището. Вещите лица са категорични, че в резултат на разбитите общи части железата на бетоновата скара на апартамента са изтънели и при земетръс конструкцията е подложена на опасност.

По време на делото Ваня представя документ, че сама се е изнесла и вече е наела квартира на друго място. Съдът прецени, че Ваня няма право да живее в собствения си апартамент за срок от три години.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 140
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК