СВЕТЪТ ДНЕС

Банката на Англия подготвя план в случай на „Брекзит“

Само в ПИК
Банката на Англия подготвя план в случай на „Брекзит“
Автор: ПИК
Дата
Дата
1150
Коментари
0
Банката на Англия подготвя план в случай на „Брекзит“

Централната банка на Обединеното кралство се опитва да изготви резервен план за действие в случай на излизането на Великобритания от ЕС в резултат на предстоящия референдум, съобщава Financial Times.

Преди провеждането на допитването до народа, през юни банката ще организира три допълнителни валутни търга, за да подсигури банковата система с достатъчно средства за функционирането ѝ в случай на възникването на „потенциална хаотична ситуация“.

Майкъл Сондърс, член на комисията по монетарната политика на банката, смята, че британската лира „ще се окаже под сериозен натиск“ в случай на „Брекзит“, а нейната „девалвация спрямо валутите на основните търговски партньори на Великобритания може да достигне 15-20%“.

Референдумът за бъдещето на Обединеното кралство в ЕС ще се проведе на 23 юни.

Още по темата
Обама: „Брекзит“ ще постави Великобритания в „края на опашката“ на търговията на САЩ
Часовник
19:49
Президентът на САЩ Барак Обама предупреди британските гласоподаватели, че напускането на ЕС ще понижи силите на страната и ще навреди на създаващите работни места международни търговски връзки,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.