Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ (обновена + снимки)

ЧАС ПИК

Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ (обновена + снимки)

18674
на 02.08.2014
Бареков дава политическото си доверие на Плевнелиев за справяне с кризата с КТБ (обновена + снимки)
Автор:   ПИК

Депутатите на ББЦ ще подкрепят частична актуализация на бюджета

Последвайте ни в Google News Showcase

Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи. Това каза лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков, след срещата му с президента Росен Плевнелиев.

препоръчано

 

Той съобщи още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник със своите сигурни петима депутати и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми. Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков.
„Трябва да се знае истинското състояние на КТБ, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин“, поясни Бареков.

Зам.-председателят на ББЦ и депутат Светлин Танчев бе категоричен, че политиците не трябва да се крият зад парите на хората. „На базата на моите анализи и данните от одита, съм готов да дам назаем половината си спестявания на тази банка“, съобщи той. По думите му с всеки един ден, в който държавата забавя отварянето на банката, допринася допълнително за загубите й. Държавата може да помогне с предоставянето на чуждестранни одитори, които също биха намерили решение и привлекли чуждестранни инвеститори, поясни той. В момента умишлено тази банка е подценена, посочи Танчев и подчерта, че тя няма нужда от оздравяване, което се потвърждава и от одита на БНБ. „Не може едни политици да се крият зад народните пари. Време е да поемат отговорност“, категоричен бе Светлин Танчев.

В понеделник ще подкрепим актуализацията на бюджета в частта здравеопазване, за строителните фирми, европейските фондове и общините. Шестима народни представители, подкрепящи „България без цензура“, ще влязат в Народното събрание, ще участват в дебата и ще гласуват по точките, съобщи още лидерът на ББЦ. По думите му президентът е поел ангажимента да поеме отговорност за актуализацията. „Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма“, обясни Бареков. Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си. „От нас кворума, от тях – политическата отговорност“, посочи Бареков.

Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите, съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.

Президентът ще спази закона, ще поеме отговорност като държавен глава и ще назначи представител на „България без цензура“ в ЦИК. Най-вероятно Катя Иванова ще заеме мястото на представителя на НДСВ, стана ясно още от думите на Бареков. „Катя Иванова е перфектен юрист, сигурен съм, че ще се справи перфектно и на изслушването“, подчерта Бареков.

Той съобщи, че се е извинил на президента за това, което му е причинил през последната година. „Разбирам, че моите квалификации за него не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Въпреки всичко президентът устоя и в момента е единствената институция. каза лидерът на ББЦ.

На индивидуалните консултации при президента Плевнелиев с ББЦ освен лидерът на партията Николай Бареков участваха още зам.-председателите на ББЦ Рада Коджабашева, Светлин Танчев, Росен Петров, председателят на Евромайки Калина Крумова, организационният секретар Стефан Кенов, лидерът на ББЦ-Перник Катя Иванова и областният лидер на ББЦ-Пловдив Мартин Иванов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК