Бачковският манастир официално с нов игумен

Региони

Бачковският манастир официално с нов игумен

3442
на 22.06.2014
Бачковският манастир официално с нов игумен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Архимандрит Симон, който пое временно Бачковския манастир след отстраняването на епископ Борис, ще бъде официално въдворен като игумен днес.

препоръчано

Решението за това бе взето от Светия синод, а от 12 юни назначението е факт, съобщава БГНЕС.

Според висшия клир, архимандрит Симон успя да възстанови доброто име на обителта, прояви се като грижовен стопанин и добър духовен ръководител на братството.

Архимандрит Симон е много по-диалогичен и с медиите, в сравнение с епископ Борис, който не ги допускаше с камери и фотоапарати в двора на манастира.

Той е свързан и с библиотеката, съдържаща ценни издания. Само преди ден удостоеният с голямата награда за цялостен принос в литературата на името на Христо Г. Данов академик Антон Дончев дари паричния еквивалент на библиотеката на Бачковския манастир.

Освен духовно средище и любима туристическа дестинация, манастирът има и стопанство, с което от години осигурява храната на възпитаниците на Духовната семинария в Пловдив.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК