Бащата убиец обожавал Никол. Русокосото ангелче обичало да повтаря: "Тати, гуш!"

ЧАС ПИК

Бащата убиец обожавал Никол. Русокосото ангелче обичало да повтаря: "Тати, гуш!"

11199
на 07.11.2014
Бащата убиец обожавал Никол. Русокосото ангелче обичало да повтаря: Тати, гуш!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Познавам Ники и Никол. Малко слънчице - тиха, красива и невероятно мила! Помня я с репликата: "Тати, гуш", не го проумявам, той я обичаше". Това е написала Ани в интернет форум, разказва "Стандарт".

препоръчано

33-годишният Николай Ценов уби 2-годишната си дъщеря и се обеси на балкона в апартамента, в който живее под наем в столичния кв. "Редута". Трагедията се разиграла във вторник следобед около 15,30 ч. 2 часа по-рано майката на детето Люба е търсила помощ от социалните служби и полицията. Оказало се - късно. Институциите се задействали, но момиченцето е било вече мъртво. Според първоначална информация мъжът е бил или под въздействието на наркотици, или в хероинова абстиненция.

По случая се води разследване. Назначени са експертизи. Дали МВР и социалните са действали адекватно, ще кажат проверките по случая Дали майката на Никол е закъсняла със зова за помощ, или институциите са действали бавно? Везните, поне по закон, не се накланят в полза на Люба. Институциите са се подковали - няма нищо "черно на бяло", подадено от нея.

Оказва се, че в нито едно от двете възможни районни полицейски управления в столицата - I и VII, не е регистрирана писмена жалба от майката на Никол. Няма подадени сигнали нито в Агенцията за социално подпомагане, нито пък в Държавната агенция за закрила на детето.

Люба не е пуснала такъв и до Националната линия за изчезнали деца, твърдят експерите. "Майката на момиченцето твърде късно е потърсила социалните служби", заявиха за "Стандарт" от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Между 13,30 ч и 14 ч във вторник Люба е посетила отдел "Закрила на детето" към АСП и ги информирала, че след като бащата е взел в понеделник следобед детето, за него няма информация.

Споделила и това, че Николай доста често я е обиждал и заплашвал, но към детето не е бил агресивен. Той вземал и друг път 2-годишното момиченце, но го връщал навреме. Детето разпознавало баща си и му викало "тати". От отдел "Закрила на детето" посъветвали жената да отиде в I РУП, на територията на което живее бащата, и да попаде жалба, че детето е отвлечено.

Посъветвали я и да се обърне към отдел "Закрила на детето в "Слатина", тъй като адресът на Ценов е в "Редута". Люба е звъннала на тел. 112, свързали са я с Първо РУП, където я поканили да подаде жалба. Междувременно разбрала, че детето й е мъртво. От прокуратурата са категорични, че момиченцето, което след месец щеше да навърши 2 годинки, е убито с хладно оръжие, вероятно с нож.

По цялото му телце има прободни рани. Бащата убиец е починал от асфиксия. След като е накълцал русокосото и синеоко ангелче Никол, Ценов се обесва на балконската врата. Оставил предсмъртно писмо. От прокуратурата не съобщават за съдържанието му. Според запознати обаче той признава, че е убил детето, че ще се самоубие и е написал, че майката няма вина за случилото се и завършил с репликата: "Люба, обичам те!". Предстои да бъде направена графологична експертиза, за да се установи дали наистина Николай е авторът му.

Аутопсията е приключила, но предстои и съдебномедицинска експертиза. Взети са проби от трупа, за да стане ясно дали по време на зверското убийство Николай е бил под влияние на дрога или алкохол. С майката на момиченцето са разделени. Според запознати, двамата никога не са били официално семейство.

От профилът на майката във Фейсбук обаче се вижда, че миналия декември отбелязали заедно троен празник - имен ден, 1-ви рожден ден и кръщене на Никол. Люба е качила снимки и от семейна разходка на тримата, както и клипчета на малката красавица.

В сряда в 8,30 часа Люба пък е сменила профилната си снимка с жалейка. От страницата на Николай в социалната мрежа пък става ясно, че 33-годишният мъж е бил фен на котките, марихуаната и силно се е вълнувал от политика. Последната му публикация е от неделя по обяд.

А наскоро, в началото на октомври, Николай е споделил на стената си коментар: "Да си майка в България", в който се говори за трудното оцеляване на българските жени с 300 лв. помощи на месец.



Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК