Бедствено положение обяви и Димитровград

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Бедствено положение обяви и Димитровград

63417
на 06.09.2014
Бедствено положение обяви и Димитровград
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Обявихме бедствено положение в Димитровград. Това каза за „Фокус” Иво Димов, кмет на Димитровград.

препоръчано

„Овладяно е положението за сега, но все още е критично. Смятам, че ще се справям. За сега няма жертви и бедстващи. Евакуирани са всички възможни места, където очакваме да има проблеми. Заради скъсалата се стена на язовира в село Странско има залети около 20 къщи. Хубавото е, че водата тръгна по коритото на самия дол, излезе покрай селото и заля всички ниви. В самото село няма опасност за бедстващи хора”, допълни той.


„В момента има други две критични точки на други два язовира. В момента има екипи там и се опитваме да изпуснем контролирано водата. Единият Язовир, на село Бряст, е свързан под него с още два и ако се скъса стената и двата язовира под него ще бъдат залети и ще има наистина сериозни проблеми. ДО момента не е спряло да вани, но вече е с по-умерени темпове. Вече над 130 литра са се излели за последните няколко часа”, обясни Иво Димов.

„Бяха евакуирани трима възрастни души, които бяха изкарани с лодка. Хората бяха неподвижни и отначало не искахме да вадим, за да видим каква ще е ситуацията. В момента, в който се скъса стената трябваше по-най-бързият начин да предприемем действия. И тримата са изведени на безопасно място”, обясни още той. По думите му все още е рано да се каже каква е причината да се скъса стената, но вероятно причината са големите количества дъжд. „До колкото знам преливникът е работил, няма проблеми свързани с него.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК