БЕДСТВИЕ! Заради ураганите - иде зима с много сняг и виелици!

Само в ПИК
БЕДСТВИЕ! Заради ураганите - иде зима с много сняг и виелици!
Автор: ПИК
Дата
Дата
8282
Коментари
1
БЕДСТВИЕ! Заради ураганите - иде зима с много сняг и виелици!

Зима с обилен снеговалеж ни очаква заради вулканите и мощните урагани, които вилняха в последно време в различни части на света, прогнозират метеоролозите.

„Наблюденията напоследък показват, че на всеки пет-шест години имаме много обилен снеговалеж.

Снегът и дъждът по принцип се образуват заради това, че има дребни прахови частици в атмосферата, те са микроскопични, иначе не може да се образуват капки. Когато имаме вулканична дейност и толкова мощни урагани, това показва, че имаме насищания в атмосферата на достатъчно влага, което е предпоставка за добър снеговалеж“, коментират специалистите. Те посочват, че последната зима с голям сняг е била през 2012-2013 г.

Синоптиците уточняват, че дали зимата ще бъде топла или студена зависи от топлото въздушно течение между Северна и Южна Америка, наричащо се Ел Ниньо. Доскоро доста метеоролози смятаха, че то не може да оказва влияние на държави, каквато е България – вътрешноконтинентална в Европа, но ето че през последните няколко години започнаха да го споменават. Тази година Ел Ниньо все още не е започнало да се проявява като сила, така че няма да се потвърдят очакванията за много мека и топла зима.

Напиши коментар »
(1)
1
Срещу природата не може да се борим. Но лошо ще бъде ако от чистотата пак се направят на изненадани от снеговалежите. Изненада ще бъде ако през зимата стане плюс 35 градуса.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Г-н съдия, невинен съм.

- По-рано осъждан ли сте?

- Никога. Това е първата ми кражба.