Безплатен филм учи ромите в „Максуда” за правилата в общината

ЧАС ПИК

Безплатен филм учи ромите в „Максуда” за правилата в общината

5356
на 14.09.2015
Безплатен филм учи ромите в „Максуда” за правилата в общината

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Заснет е 50-минутен филм , който ще бъде завъртян на открито в ромските махали във Варна- в район „Владислав Варненчик", Максуда", „Аспарухово" и в село Каменар. Целта е обучителна, като зрителите могат да видят как се вкарват предложения в постоянните комисии на местния парламент, неговите заседания и как се изпълнява държавната политика на местно и регионално ниво, пише "Стандарт".

препоръчано

Ромите ще чуят и видят на видео секретаря на община Варна, заместник областен управител, общински съветник и чиновници от общинската администрация. Лентата е по проекта "Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво" По него младежките неправителствени организации ще получат пък безплатен наръчник като темата е „Изграждане на комуникационна стратегия в помощ на младежките НПО".

Помагалото, съдържащо 52 страници, вече е на разположение на организациите и тиражът му е 500 бройки.

Проектът е насочен към младите хора във Варна – на възраст от 15 до 29 години. Община Варна е единствената в България, в чийто правилник за работата на Общинския съвет е залегнало – в чл. 47, ал.4, че младежи могат да бъдат делегати и да участват с право на съвещателен глас в решенията на комисиите. Общият брой на преките участници е 45 души, а косвените ползватели на резултата от проекта ще са 800 роми.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК