БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БЕЗПОЩАДНИ! Българи налазиха парите на Парис Хилтън, точат й сметката

Само в ПИК
БЕЗПОЩАДНИ! Българи налазиха парите на Парис Хилтън, точат й сметката

Необходими са поне 15 см разстояние от безконтактна карта, за да се вземат пари от нея

Автор: ПИК
Дата
Дата
6358
Коментари
0
БЕЗПОЩАДНИ! Българи налазиха парите на Парис Хилтън, точат й сметката

Българи са се опитали да източат банкови сметки на известни личности от американския шоу бизнес. Една от жертвите е светската знаменитост Парис Хилтън, чиято фалшифицирана ВИП карта е била изпратена у нас за експертиза.

От МВР съобщават, че сигналите от чужди служби за българи, които източват банкови сметки извън страната, се увеличават. Избират се все по екзотични дестинации, обикновено по-ниско развити страни. Защитата там е по-лесно преодолима – Тайланд, Виетнам, Южна Америка, Южна Африка.

Там се поставят скимиращи устройства от хора, които стоят в хотели. След това парите по други канали се превеждат обратно в България. Нашенци са успели да копират информация от карти дори на световно известни личности. Направен е опит да се изтеглят пари от платинена карта на арабски шейх.

30 секунди е времето, за което скимиращото устройство снема данните ни. То се монтира върху входа на карточетящото устройство. Зоната на плафона, горните лайсни и мястото, откъдето се получават парите, се използва за монтиране на камера.

Нова тенденция в кражбите напоследък е източването на безконтактни карти за разплащане, твърдят от Икономическа полиция. Измамниците обикновено купуват ПОС терминали от чужди сайтове. Устройството се регистрира извън България.

Необходими са поне 15 см разстояние от картата, за да се вземат пари от нея. Сумата е ограничена до 25 лв. Обикновено събраната информация от картите се изпраща в друга страна по интернет. Там се прави стиковка между извлечените данни и установените ПИН кодове. Понякога се отпечатват бели пластики с размера на банковите карти, където се записва открадната информация.

Данните показват, че средно всяка година има около 470 дела. В повечето случаи те са срещу неизвестен извършител. Според държавното обвинение проблем при установяването на извършителите е липсата на видеокамери около банкоматите, особено в малките население места. В случаите, при които има камери записът обикновено е с лошо качество.

За подобен вид престъпления законът предвижда от 2 до 8 години затвор.

 

Още по темата
Парис Хилтън ще продуцира филм за живота си
Часовник
23:52
Наследницата на хотелската верига „Хилтън” Парис Хилтън, която се изявява като бизнесдама, светска особа, певица, актриса, модел и писателка, ще продуцира документален филм за живота...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Акушер-гинеколог решил да става автомонтьор.
Преминал 6-месечно обучение... Съответно и изпит.
Изпитната комисия:
- Какво ще го правим тоя?
- Как какво, бе, та той си е за „Гинес”! Човекът през ауспуха на колата основен ремонт на двигателя направи!