БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

БЕЗПОЩАДНИ! Българи налазиха парите на Парис Хилтън, точат й сметката

Само в ПИК
БЕЗПОЩАДНИ! Българи налазиха парите на Парис Хилтън, точат й сметката

Необходими са поне 15 см разстояние от безконтактна карта, за да се вземат пари от нея

Автор: ПИК
Дата
Дата
6176
Коментари
0
БЕЗПОЩАДНИ! Българи налазиха парите на Парис Хилтън, точат й сметката

Българи са се опитали да източат банкови сметки на известни личности от американския шоу бизнес. Една от жертвите е светската знаменитост Парис Хилтън, чиято фалшифицирана ВИП карта е била изпратена у нас за експертиза.

От МВР съобщават, че сигналите от чужди служби за българи, които източват банкови сметки извън страната, се увеличават. Избират се все по екзотични дестинации, обикновено по-ниско развити страни. Защитата там е по-лесно преодолима – Тайланд, Виетнам, Южна Америка, Южна Африка.

Там се поставят скимиращи устройства от хора, които стоят в хотели. След това парите по други канали се превеждат обратно в България. Нашенци са успели да копират информация от карти дори на световно известни личности. Направен е опит да се изтеглят пари от платинена карта на арабски шейх.

30 секунди е времето, за което скимиращото устройство снема данните ни. То се монтира върху входа на карточетящото устройство. Зоната на плафона, горните лайсни и мястото, откъдето се получават парите, се използва за монтиране на камера.

Нова тенденция в кражбите напоследък е източването на безконтактни карти за разплащане, твърдят от Икономическа полиция. Измамниците обикновено купуват ПОС терминали от чужди сайтове. Устройството се регистрира извън България.

Необходими са поне 15 см разстояние от картата, за да се вземат пари от нея. Сумата е ограничена до 25 лв. Обикновено събраната информация от картите се изпраща в друга страна по интернет. Там се прави стиковка между извлечените данни и установените ПИН кодове. Понякога се отпечатват бели пластики с размера на банковите карти, където се записва открадната информация.

Данните показват, че средно всяка година има около 470 дела. В повечето случаи те са срещу неизвестен извършител. Според държавното обвинение проблем при установяването на извършителите е липсата на видеокамери около банкоматите, особено в малките население места. В случаите, при които има камери записът обикновено е с лошо качество.

За подобен вид престъпления законът предвижда от 2 до 8 години затвор.

 

Още по темата
Парис Хилтън ще продуцира филм за живота си
Часовник
23:52
Наследницата на хотелската верига „Хилтън” Парис Хилтън, която се изявява като бизнесдама, светска особа, певица, актриса, модел и писателка, ще продуцира документален филм за живота...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Из отчет на полицаи след обиск в нелегална спиртоварна:
"След извършеният обиск, аз и сержант Михайлов изпитахме известни трудности да намерим вратата. Тъй като той заспа в тоалетната, се принудих да го оставя там и да се прибера сам.
Защо обаче съм донесъл със себе си въпросната врата нямам спомен..."