Безработните ще могат да се регистрират и електронно

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Безработните ще могат да се регистрират и електронно

3311
на 26.09.2014
Безработните ще могат да се регистрират и електронно

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Безработните ще могат да се регистрират в бюрата по труда онлайн, съобщи изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов. Услугата ще стартира скоро и от нея ще може да се възползва всеки, който пожелае. Останалите без работа ще попълват необходимите данни, свързани с образование, трудов опит, очаквано възнаграждение и сектор, в който желаят да се реализират, на официалния сайт на агенцията в удобно за тях време, пише "Стандарт".

препоръчано

"Идеята на предстоящата нова услуга е, когато безработните стигнат до бюрата по труда, предварително попълнените от тях данни вече да са обработени от трудовите посредници. Така времето, което безработният прекарва с трудовия посредник, ще бъде използвано оптимално изцяло за консултиране, мотивиране и насочване", поясни Ангелов. Само преди седмица Агенцията по заетостта пусна подобна електронна услуга за работодателите, които търсят работници. В момента в бюрата по труда в цялата страна са обявени малко над 13 000 свободни работни места.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК