БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Безхаберието на EVN предизвика 2 пожара край Бургас! По чудо няма жертви (СНИМКИ)

Само в ПИК
Безхаберието на EVN предизвика 2 пожара край Бургас! По чудо няма жертви (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
2875
Коментари
0
Безхаберието на EVN предизвика 2 пожара край Бургас! По чудо няма жертви (СНИМКИ)

Неописуем ужас са преживели жителите на с. Полски извор. Хората на два пъти са гасили пожари, предизвикани от преплетени жици.

Те са сигнализирали за проблема на EVN. От електроразпределителното дружество на три пъти пращали екипи, които обаче не направили нищо по въпроса.

Огнената стихия избухнала за пръв път миналия четвъртък, само на метри от домовете на хората. Успели с подръчни средства да изгасят пламъците под угрозата и страха да останат без покрив над главите си. Този ден в селото имало режим на водата и като по чудо успели да потушат стихията.

Огънят се доближил на около метър от тази къща

„Два стълба са наклонени и жиците са оплетени от доста време. Подадохме жалба в EVN да дойдат и да си ги оправят, но никакво отношение. В четвъртък имаше силен вятър, който предизвика искри в оплетените жици и те подпалиха мястото. За щастие, успяхме бързо да го изгасим”, разказаха потърпевшите пред репортер на "Флагма".

Днес в района на Бургас отново има много силен вятър, който предизвикал нова стихия. Този път хората били на работа и не успели да реагират на момента. Изгасили пламъците, но преди това огънят погълнал доста голяма площ, един автомобил, мотор и част от покъщнината в двора на имота. Помогнало и това, че днес имало вода.

Пламъците погълнали доста голяма площ, един автомобил, мотор и част от покъщнината в двора на имота

Отново подали сигнал до EVN, но за пореден път останали потресени от безхаберието на монополиста.

„Сутринта дойдоха отново. Погледнаха и казаха: „Ами пуснете оплакване и като му дойде реда ще ги направим.” А всички знаем, че на такива оплаквания никой не обръща внимание и само ги подхвърлят. Колко повече да чакаме? Всеки ден се звъни и никой не предприема нищо. Оставаше още метър и пожарът щеше да стигне до къщата. Ами ако не бяхме успели да го овладеем? Да чакаме да изгори къщата ни ли”, коментират потресените хора.

Флагман.бг призовава институциите да си свършат работата, за да не се стигне до по-сериозни поражения или до фатална развръзка за жителите в района!

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Пътуването с войскови камион става само по един начин: В камиона не се пуши,
не се накланя през каросерията, не се подсвирква на минаващи девойки – само се
седи и се пътува с камион.”
(Военен)