Берачи на гъби се млатят с колове в планинско бунгало

Крими

Берачи на гъби се млатят с колове в планинско бунгало

8481
на 16.09.2014
Берачи на гъби се млатят с колове в планинско бунгало
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Берачи на гъби и боровинки са били пребити от селени с дървени колове в планинско бунгало. Сцената като от филм се разигра в бившето горско стопанство Вищерица в западните Родопи, сега курорт, където е границата между общините Банско и Гърмен, пише в. "Телеграф".

препоръчано

В неделя малко след 9 часа сутринта петима млади мъже от Филипово събудили с ритници, викове и дървени колци в ръце четирима младежи, спящи в саморъчно направени бунгала и ги смлели от бой. Потърпевшите са от гоцеделчевското село Господинци, единият от тях е с рани по главата, левия крак и ръка. Нападателите потрошили бунгалата самоделки, счупени са прозорци, врати, маса и пейка. По-късно раненият е транспортирам в разложката болница. Причина за саморазправата е т.нар. конфликт на интереси.

От ранна пролет до късна есен местността Вищерица е базов лагер на голяма част от населението на мохамеданските села Рибново, Филипово и Осеново. Тук стотици безработни берат гъби манатарки и пачи крак, както и боровинки, малини и горски билки. Даже самоук "енергетик" от Рибново всяко лято инсталира самоделен мини ВЕЦ на рекичката, като захранва с осветление палатковите лагери. Всяка вечер търговци изкупуват на място набраното и плащат на ръка. След обилното на дъжд лято реколтата от гъби е рекордно висока и това е предизвикало конфликта между постоянно лагеруващите и пришълците берачи от гоцеделчевското село Господинци.

В събота вечерта пристигнали "охранители" от двете конфликтни зони, за да уточнят териториите си на влияние. Първо се напили, после се карали до късно през нощта срещу неделя, накрая си легнали да спят в палатковите си лагери, без да се сбият. Сутринта в неделя обаче "охранителите" от Филипово нападнали все още спящите защитници на пришълците от Господинци и ги смлели от бой. После нападателите избягали с кола. Повиканите полицаи от участъка в Банско бързо провели издирвателните мероприятия и още същия ден са задържали извършителите на нападението. Със заповед до 24 часа са арестувани 22-годипните А.К., А.Б., Ф.Н., 21-годишният И.Т., всичките от село Филипово. По случая е образувано бързо производство.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК