Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров изригна: С какви пари се купуват гласовете в циганските гета?

Само в ПИК
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров изригна: С какви пари се купуват гласовете в циганските гета?
Автор: ПИК
Дата
Дата
17830
Коментари
7
Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров изригна: С какви пари се купуват гласовете в циганските гета?

Бившият главен секретар на Министерството на вътрешните работи и настоящ национален координатор на „Aтака“ Светлозар Лазаров коментира пред Би Ти Ви случая в Асеновград, при който младежи биха деца от спортен клуб и последваха протести и събаряне на незаконни ромски постройки.

Лазаров бе категоричен, че „проблемът с циганските гета започва много назад в годините на прехода“.

„За да бъде решен този казус, каквото и да се прави, няма да е достатъчно, ако не се отвори кутията на Пандора – за да бъде постигнато ясно решение на въпроса, трябва да се започне от политическо ниво. Като първа стъпка нека извадим резултатите от изборите в гетата и да си дадем сметка кой, на какво основание и по какъв начин е свързан с тези хора“, коментира бившият главен секретар на вътрешното министерство.

Според Лазаров, докато не се спре с бизнеса с гегата, няма да мръднем нито крачка напред. "Давате ли си сметка с какви пари се купуват тези гласове? На всички ни е ясно, че това не става с пари от заплати, на мен ми мирише на политическа корупция“, обяви той.

Според Светлозар Лазаров  в последните 27 години МВР е една от най-потърпевшите от прехода институции.

„Ако преброим колко са реформите в последните 27 години, сигурно всяка година се извършват различни такива, които дори противоречат, и навсякъде има допуснати слабости, което е видно от резултата“, каза Лазаров.

По думите му проблемите са комплексни и затова трябва да се търсят комплексни решения.

Трябва да има политически консенсус за краткосрочна и дългосрочна програма за изправяне на крака на МВР.

„Ако се работи на парче и се влезе в сферата на популизма, няма да се постигне нищо“, категоричен бе Лазаров.

По негови сметки в системата на МВР има 3500 незаети щата, но на първо място трябва да се работи по това да се спрат напускащите.

За искането на полицаите за увеличение на заплатите Лазаров каза: „Многократно съм призовавал да се влезе в диалог в интерес на българските граждани и на МВР – с ясна пътна карта, ясни, конкретни решения. Решаване на въпроса в сектор „Сигурност“ ще допринесе и за подобряване на жизнените процеси в България“.

Помолен да коментира случая с началника на отдел „Физическа защита“ в АЕЦ „Козлодуй“ Пешко Караджов, който е заплашвал полицай, Лазаров каза: „Болно ни е обществото. Ежедневието ни е изпълнено с такива казуси“.

Напиши коментар »
(7)
1
Е точно тоя ли задава този въпрос?Хахахаахахах!!!!!Ей нагли са много ей!!!!Ми да пита Цецо бе!!!!
2
Ти добре ли си бе , разбира се български левове, евро, американски долари , лири стерлинги ...и всяка друга валута която се обменя ....,ае лек ти ден от салито , че много почнахте да си чешите езиците с нас !вървете си чешете езиците по пу*.т*.к. Те на жените си ....имат нужда ( все на чуждо налитат)
3
Не просто мирише, а напрово откровено си вони та се не трае, при това не отскоро. Ама ти го знаеш, нали.
4
На дедо ти с прите тъпако!
5
ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на майка БЪЛГАРИЯ измислените псевдопатриотите-фашистите от управлението на майка БЪЛГАРИЯ.....СРАМ и ПОЗОР са обединените-опитомените фашисти-крадци за европейска БЪЛГАРИЯ
6
Презираме Ви! Национални предатели. Продадохте се на ГЕРБ! До тук бяхте! Анадъмо...
7
То бива наглост на това тъпо парче та са не трае. Че с кои гласове тия предатели псевдопатриоти са във власта бре заедно с ОПГ ГРОБ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Един пиян се прибирал вечерта и видял в една локва да се отразява Луната. Стъпил отгоре на отражението и почнал да вика: - Аз съм царят на Луната! Аз съм царят на Луната! Минал един полицай и му казал: - Добре, добре, само по-тихо... А аз сега ще викна лунохода да те прибере.