Бивш полковник от НСО проговори за разкритието на ПИК за терористите от "Ислямска държава"! Марков размаза новия Закон за НСО и обяви, че 80% от политиците са престъпници!

ЧАС ПИК

Бивш полковник от НСО проговори за разкритието на ПИК за терористите от "Ислямска държава"! Марков размаза новия Закон за НСО и обяви, че 80% от политиците са престъпници!

243059
на 11.08.2015
Бивш полковник от НСО проговори за разкритието на ПИК за терористите от Ислямска държава! Марков размаза новия Закон за НСО и обяви, че 80% от политиците са престъпници!

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Росен Плевнелиев не наложи вето на Закона за Националната служба за охрана (НСО) и подписа указа за обнародването му. Той е публикуван вече в Държавен вестник.  Законът беше приет от парламента през миналия месец след многобройни критики. Плевнелиев не се съобрази с апелите на правозищитните организации и специалистите, и не му наложи вето.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Потърсихме Николай Марков, бивш служител на НСО и сегашен анализатор на проблемите на службата и антитеростичната дейност, за коментар на случващото се. 

Интервю на Албена Борисова

- Защо според вас, господин Марков, президентът на наложи вето за Закона за НСО?

- Поведението на Росен Плевнелиев е неразбираемо. Това е груба политическа и държавническа грешка. Изцяло законът се налага по рекетьорски начин. Ако президентът му беше наложил вето, той щеше да покаже, че застава зад огромната част от хората, които желаеха това. Но той не го направи. И с действието си цялата президентска институция работи за възстановяване на УБО в най-уродливия му вид. И това става вече съвсем законно. 

- НСО се превръща в репресивен орган чрез този закон, това ли казвате?

- Да. Законът превръща НСО в слугинска фирма за луксозен транспорт на политиците и в репресивен орган към обикновените граждани. Той е съставен по системата копи пейст от други закони. Писан е хора, които не разбират от дейността на НСО. Националната служба за охрана се превръща в орган с правомощията на военна хунта, чиято дейност е насочена срещу обикновените граждани.  По системата на УБО ще бъдат назначавани в службата хора по примера "вуйчовото", ще се  раздават апартаменти и ще се пенсионират като полковници и генерали млади хора. Факт е, че НСО е произвела повече генерали от армията. 

- Казвате, че НСО законно става репресивна организация срещу гражданите? Какво имате предвид?

- По закон вече от НСО ще бъдат изблъсквани с автомобили хора от пътното платно, служителите ще преценяват виновността на гражданите на улицата, а не КАТ, ще бъдат взимани лични данни, което е в правомощията на полицията... И най-абсурдното е, че ако гражданите имат забележки, те ще се оплакват на комисия от служители на НСО, която е вътре в НСО. А президентът няма да носи отговорност, дори и да бъде убит човек. Защото по Конституция е освободен от нея. 

- Защо така яростно критикувате проекта на Закон за НСО?

- Законът е политически крясък на паника. Политиците го създадоха от страх в момент на ужас от назряващите много големи граждански недоволства от техни политически и държавнически действия. Те не искат да гарантират държавността и властта, а собственото си лично оцеляване. Защото близо 80% от тях са престъпници. Страх ги е затова си създадоха военна хунта за репресия на гражданите. 

- Мнозина биха казали, че вие вече не сте в НСО, затова така плюете по закона?!

- Аз не плюя, а давам сигнали. Като морски фар съм. На този етап дори служителите на НСО не осъзнават опасността. Защото за всяко свое действие те ще могат да бъдат съдени. А президентът ще си остане ненаказуем. Аз тези си сигнали ги подадох писмено още на президента Георги Първанов и то по времето, когато бях още служител на НСО. И заради това бях уволнен. Никой не може да ме обвинява в реваншизъм.

- Не мога да не ви попитам и за ислямския тероризъм, превърнал се в заплаха номер едно за света. Двама предполагаеми терористи от "Ислямска държава" бяха засечени в България, за което ПИК първа съобщи. Превръщаме ли се в държава, която е пряко застрашена от действия на радикалния ислям?

- В България нито са двама хората, свързани с Ислямска държава, нито опасността е само от двама души. В страната ни има изградена система и спящи клетки в малцинствените общности, които олицетворяват " новия тип политика" на Ислямска държава. Те имат за цел да създават места за развитие на радикалния ислям, а не да пращат хора да се бият в Близкия Изток. Слабостта на външната ни политика не трябва да доведе до изтърваване на положението. 

- Голяма ли е опасността от нахлуване на джихадисти у нас?

- Ние се намираме на много малко километри, първата немюсюлманска държава сме на фронта на Ислямска държава.  Религията винаги се е използвала за политически цели. А ние имаме едномилионо малцинство...

- Какви мерки трябва да вземем?

- Службите трябва да започнат да работят здраво. Този случай с двамата терористи е аматьорска работа. Защото войната с тероризма не става с биене на тъпаните по медиите. Гражданите дават сигнали къде видели терористите. Излиза, че хората се борят с тероризма. Къде са службите тогава?

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК