Бивш царски зам.-министър държи без ток живеещите в комплекс в Банско

АВТОРСКИ НОВИНИ

Бивш царски зам.-министър държи без ток живеещите в комплекс в Банско

21283
на 30.05.2013
Бивш царски зам.-министър държи без ток живеещите в комплекс в Банско

Фирмата на Красимир Катев продължава да рекетира руски граждани с такса "поддръжка"

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Бившият заместник-министър на финансите в кабинета „Сакскобургготски“ Красимир Катев (на снимката) продължава да тероризира живеещите в неговия луксозен комплекс в Банско – този път те са оставени без ток заради дълговете на фирмата му към ЧЕЗ.

препоръчано

Както ПИК вече писа, фирмата на бившия заместник на Милен Велчев „Прайм Кепитал Мениджмънт“ АД е във война с жителите на луксозния комплекс в Банско Pine Trees Residences&Spa, които са основно руски и британски граждани. Директорът на фирмата, която притежава комплекса е шурей на Катев - Красимир Георгиев.

Информацията разкриха ексклузивно източници на ПИК. Според източниците ни на 31 март 2013 г. фирмата изпраща писмо (с което медията ни разполага) до домоуправителите, в което пояснява, че тъй като не плащат за поддръжка на междублоковото пространство и комплекса изискваната от тях сума, то те спират да обслужват този обект.

Ние бихме искали да ви съобщим със съжаление, че компанията по управление на имуществото на комплекса Pine Trees Residences & SPA преустановява дейността си съгласно договорите за обслужване и управление на имотите“, пише в писмото на английски и руски език.

Сред причините са посочени „последователно и крупномащабно неплащане на таксата за абонамент“ (за поддръжката – бел. авт.), както и това, че по време на събранията на собствениците те „по-често едностранно намаляват размера на дължимата такса – например вместо 14 евро за квадратен метър, плащат само 8 евро“.

Същевременно стана ясно, че решението за намаляването на таксата за обслужване е взета от всички собственици на апартаментите в комплекса, които с право смятат, че фирмата редовно допуска нередности в поддръжката на комплекса, който е луксозен само на хартия, а иначе се занемарява.

Ако компанията не успее да възстанови 80% от задълженията, а също така несъбраните за предишните години суми до 31 март, то смятайте това уведомление за обявяване на спирането на услугите“, пише фирмата. На тази дата фирмата предупреждава, че вече не желае да обслужва комплекса. „Служителите на управляващата компания приложиха всички усилия, за да изпълнят своите задължения по обслужване на договорите, но не срещнаха необходимото сътрудничество от страна на собствениците“, пише в оправданието си фирмата на Красимир Катев.

По този начин вчера регионалното подразделение на ЧЕЗ спря тока в целия комплекс, точно преди началото на летния туристически сезон, когато идват повечето собственици от Русия и Великобритания. От ЧЕЗ са казали на собствениците, че комплексът имал задължения от 8 хил. лв. за тока, а и въобще не било ясно дали е имал право за електроподаване – понеже има неяснота с Акт 16 за сградата. Същевременно хората плащат редовно сметките си, като фирмата трябва да плаща само за осветлението във входовете и предблоковото пространство - пак с техните пари от такси.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ВИДЕО) ПИК TV! Бойко Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита (ВИДЕО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК