Бинев подаде сигнал до ЕК за нарушения при строежа на Северната скоростна тангента

Георг Спартански

Бинев подаде сигнал до ЕК за нарушения при строежа на Северната скоростна тангента

11125
на 14.04.2014
Бинев подаде сигнал до ЕК за нарушения при строежа на Северната скоростна тангента
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бинев сигнализира ЕК за груби нарушения на европейското право в транспортния сектор

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Слави Бинев внесе сигнал до Европейската комисия по повод грубите нарушения на европейското право при строежа на "Северна скоростна тангента" на територията на община София.

Евродепутатът алармира за редица нарушения по процедурата за отчуждаване на имоти заради проекта и поиска проверка на законосъобразността при оценката на земята.

В Нaционалния фронт за спасение на България (НФСБ) са постъпили сигнали от пострадали граждани с цялата налична документация, в която ясно се вижда незаконосъобразната оценка на имотите, подлежащи на отчуждаване. Оценяването на земята е направено в противоречие с множество закони от действащото българско законодателство. Сумата, предложена на собствениците, е многократно по-ниска от пазарната цена. Наблюдава се и следният парадокс – експертизи, направени от едно и също лице на един и същи имот в рамките на няколко дни, съдържат две различни оценки, като за съжаление от съда се взима предвид значително по-ниската, коментират от партията.

„Тъй като проектът се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие, бих искал да попитам ЕК - наясно ли е уважаемата Комисия с тези факти и какво смята да предприеме във връзка с неспазването на европейското законодателство от страна на управляващите в България?", заявява Слави Бинев.

Той допълва, че правата на български граждани са грубо погазени, а направената оценка за цената на имотите, които подлежат на отчуждаване за строежа на отсечката, е скандална и напълно незаконна. Евродепутатът обяснява, че съществуват сериозни съмнения за непрозрачност и умисъл, а споменатите нарушения са в разрез с европейски законови норми, приети и в България. Поради всички нарушения съществува реален риск от неусвояване на сума до 200 милиона лева от структурните фондове на Европейския съюз.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК