Близнашки за потопите: Вече изстискваме бюджета, нека и по-заможните помогнат

ЧАС ПИК

Близнашки за потопите: Вече изстискваме бюджета, нека и по-заможните помогнат

3640
на 05.09.2014
Близнашки за потопите: Вече изстискваме бюджета, нека и по-заможните помогнат
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ситуацията след серията от наводнения е много трудна, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки при посещението си в Чипровци.

препоръчано

"След Варна и Добрич, още не сме се справили с Мизия и сега дойдоха нови бедствия в област Монтана. Надявам се, че ще съумеем да откъснем от залъка на цялото обществото, за да помогнем на бедстващите. Но дано и природата се смили и няма следващи бедствия. Вече изстискваме бюджета.

Прехвърлихме 60-70 млн. лева от програмата за регионално развитие за пострадалите райони. Подали сме и заявки за предишните наводнения до фонда за Европейска солидарност. Но трябва да знаем, че държавата вече не е същата, затова ще призова отново и сънародниците ни към солидарност с пострадалите. Нека по-заможните да дадат своята лепта и също да помогнат", призова премиерът, цитиран от Труд.

Проф. Близнашки откри в Чипровци научна конференция, посветена на 390 годишнината от откриването на първото светско училище в града през 1624 г."Това е общонационален празник, защото образованието е изконна българска ценност.

Първото светско училище в Чипровци определя светския характер на българското образование от онези далечни години до днес!", заяви проф. Близнашки. В първия ден на предизборната кампания той призова от Чипровци партиите да водят толерантна кампания, без крясъци и компромати, само на основата на програми и идеи за доброто на България.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК