Близнашки: Положението е тежко, ще се наложи актуализация на бюджета

ЧАС ПИК

Близнашки: Положението е тежко, ще се наложи актуализация на бюджета

4668
на 04.09.2014
Близнашки: Положението е тежко, ще се наложи актуализация на бюджета
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Истината е, че положението е изключително тежко. Може само да се съжалява, че не се направи актуализация на бюджета. Ще се наложи актуализация на бюджета и ще я предложим след провеждането на предсрочните парламентарни избори.

препоръчано

Това заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки при откриването на Националният съвет за тристранно сътрудничество. Премиерът посочи, че има три сфери, в които състоянието е изключително тежко – финансова сфера, банкова и енергетика. По думите на Близнашки в енергетиката положението е повече от тревожно. „Натрупват се и тази година 900 млн. лева задължения, с тези тенденция дупката ще достигне 3,8 млрд. лева догодина”, заяви Близнашки. По думите му експериментът да се задържат цените на електроенергията се е оказал изключително вреден, тъй като са се създали илюзии в обществото.

"Ще трябва да извървим път на плавно покачване на цените", обяви той, като добави, че именно затова е бил създаден Енергиен борд, в който всички заинтересовани страни търсят решение за минимализиране на загубите в тази сфера. „Трябва да постигнем известна стабилизация в тази сфера, защото хората са изключително чувствителни”, каза още Георги Близнашки.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК