БНТ ще се излъчва в Македония, а тамошната национална телевизия - у нас

Животът днес

БНТ ще се излъчва в Македония, а тамошната национална телевизия - у нас

8858
на 04.07.2014
БНТ ще се излъчва в Македония, а тамошната национална телевизия - у нас
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Македонската радио и телевизия (МРТ) и Българската национална телевизия ще подпишат договор за излъчване на техните програми на територията на двете държави.

препоръчано

В Охрид ще бъде постигнато съгласие за правото за безплатно излъчване на програмите на двете медии. Договорите ще бъдат подписани от генералните директори на МРТ Мариян Цветковски и на БНТ Вера Янкова.

Представителите на БНТ същевременно ще подпишат и първи договори с десетина македонски кабелни оператори, които ще излъчват сателитната програма на БНТ.

Същата процедура ще бъда повторена и в София с част от кабелните оператори в България, които ще получат правото да излъчват македонската телевизия.

Договорът е резултат от първия неофициален дебат на двайсетина новинари и медийни експерти от двете държави, който беше иницииран от Македонско-българската стопанска камара.

В идеята за засилването на приятелските връзки между двете държави се включиха и председателите на Съвета за електронни медии в двете държави Георги Лозанов и Зоран Трайчевски.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК