Богатството на властта! Колко пари декларираха Росен Плевнелиев и Корнелия Нинова

Само в ПИК
Богатството на властта! Колко пари декларираха Росен Плевнелиев и Корнелия Нинова
Автор: ПИК
Дата
Дата
62323
Коментари
25
Богатството на властта! Колко пари декларираха Росен Плевнелиев и Корнелия Нинова

Премиерът в оставка Бойко Борисов е декларирал 29 хил. лв. от заплати и един депозит от 5 хил. лв. Това показват данни от регистъра на висшите ръководни длъжности, обявен от Сметната палата. Контролната институция обяви данни от декларациите на влезлите и на напусналите висшите ешелони на властта от юни 2016 г. до 31 декември 2016 г.

Вицепремиерът и министър на образованието в оставка Меглена Кунева е подала уведомление, че за последната година няма промяна в имотното си състояние. Същото са направили и вицепремиерът Томислав Дончев, и министрите Ивелина Василева, Теменужка Петкова.

Президентът Росен Плевнелиев декларира 4 банкови влога. Първият е от 2170 евро, които са спестени от заплата. 34 хил. евро държавният глава е заделил от увеличение на стойност на ценни книги, а 3069 евро са от "дивидент".

Жена му Юлияна Плевнелиева от своя страна има 500 евро в депозит и още 1327 във влог.

"Червеният" лидер Корнелия Нинова декларира, че тя и мъжът ѝ са наследили апартамент, къща, двор и ниви в гр. Мизия. Семейството на лидера на БСП притежава и два автомобила - "Вартбург" и "Форд Сиера", както и влог с 4500 лв.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан декларира, че е получил безвъзмездно лек автомобил "Мерцедес" на стойност 12 хил. лв. От декларацията му става ясно, че той притежава и 38 хил. лв. спестявания и депозит с 447 лв. от лихви.

Жена му Ширин Местан е продала лек автомобил за 10 хил. лв.

"Синият" лидер Радан Кънев е обявил в декларацията си, че жена му си е купила лек автомобил "Тойота" за 9800 лв. Той държи и 8500 лв., спестени от заплати, в банка. Извън депутатството си Кънев е получил 45 694 лв. от заплати, а жена му - 16 540 лв. Той е декларирал и Годишна данъчна основа за доходи от друга стопанска дейност на стойност 22 395 хил. лв.

От палатата посочват, че 9 задължени лица не са подали имуществени декларации в законоустановените срокове за периода 21 юни до 30 декември.

Зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов от своя страна е декларирал 59 хил. лв. годишна данъчна основа за доходи от трудови правоотношения, извън тези за длъжността му.

От декларациите на двама вече бивши шефове - на КФН и на КЗК, които през миналата година напуснаха постовете си заради изтекли мандати, става ясно, че те не са забогатели.

Бившият шеф на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев не е обявил новопридобити имоти и автомобили. Той е напуснал поста с налични 40 000 евро, банков влог в лева в размер на 53 055 лв., както и с три кредитни карти с неусвоен кредитен лимит съответно от 60 000 лв., 40 000 лв. и 20 000 лв. Мавродиев продължава да изплаща ипотека по заем от 148 833 евро. Той е обявил и 100 дружествени дяла в "Рийл Естейт Венчърс" ЕООД.

Бившият председател на КЗК Петко Николов, който оглавяваше антимонополната комисия два мандата е освободил заеманата от него позиция, с два апартамента в София, собственост на него и съпругата му съответно за 56 000 и за 760 000 лв., къща с двор В София за 672 112, придобита през 2003 г. Съпругата му Мариета Борисова Николова има товарен автомобил БМВХ, има и влог в банка за 42 500 лв.

Още по темата
Корнелия Нинова не е проста, но Гергов, Първанов, Овчаров, Станишев са милионери! Каква ти лява партия?
Часовник
10:25
Правят се някакви тъпанарски квалификации за елементарни неща в нашия политически живот. Политолози, социолози, телевизионни журналисти и журналисти в печата непрекъснато говорят, че в парламента...
Напиши коментар »
(25)
1
Милите на Мама
2
Толкова бедна власт към 31.декември ни кога не е имало. Яко са харчили, като за последно.
3
Живи да ги оплачеш!!!
4
Друго си е БЕДНАТА другарката Корнелия Нинова с ВАРТБУРГА....... .Лично Костов навремето я уреди като шеф на бордовете и приватизатор на "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт", а при другаря Станишев се отказа от СДС и вече като новоизпечена комунистка се облажи и с "Булгартабак".Сега е взела на концесия БСП заедно със всичките заблудени и още вярващи в червената идея свине и ги кара към кланицата на ортака и - другаря Гергов..
5
Егати лъжците , мале е е е и тези хора искат нашето доверие . Дано Господ ви накаже лъжци долни , крадлива паплач .
6
Много интересна справка.Нашите политици направо да ги ожалиш;по 2-3 хиляди на влог за...черни дни.Като слушам как някои пенсионери мятат по 10-15 хилядарки на телефонни измамници от в къщи,ей тъй за мяма нищо,смятай колко имат на влог.Време е пенсионерите да помислят за по-високото заплащане на закъсалите ни политици,за да не ни излагат по света.
7
Сраднелия Сланинова и Р.Овч. откраднаха парите на единия руски реактор. Затова С.С. Момата ги изгони от министерските постове!!
8
НА КУРНЕЛИЯ МАЖО Й НЕ БЕШЕ ЛИ МИТНИЧАР? ТОВА КОЕТО ДЕКЛАРИРА МУ Е НАДНИЦАТА ИЛИ ДА?
9
Как може другарката Нинова да кара западни леки коли? Веднага да ги смени с Лада и Москвич!
10
Това им са разходните сметки , а милиончетата са в офшорски сметки. Те не са глупави. Простия матрял нека духа супата
11
РОВНЕТЕ В ОФШОРНИТЕ ЗОНИ ДА ВИДИТЕ КОЛКО СА БЕДНИ.
12
НЕКАДЪРНИКА ОТ БАНКЯ, ПАК НАЙ НЕКАДЪРЕН ОТ ВСИЧКИ. САМО 5 хил. НА ВЛОГ. И КАТО ЛЪЖЕ ПАК НЕКАДЪРЕН. А ЦВИНОКИО НАПРАВИ ЛИ 7-и АПАРТАМЕНТ. МИРСИ.
13
та питам Кой плати билета и всички разноски на Корнелия за екскурзията и до САЩ? Спи ли прокурора?
14
"Плевнелиев е много класи отгоре повечето политици! Нормално е и доста българи да не го харесват - все пак не е каруцар, има врат и акъл в главата. " Много точно! Масовият българин се впечатлява от военна стойка и глас на ротен фелдфебел. Според голяма част от българите, президентът трябва да има подходящ външен вид и това е! Нали според повечето хора, президентът нищо не върши и от него нищо не зависи Плевнелиев, освен че има ум в главата, за да бъде успешен в и извън политиката, също има голям кураж. Само той говори направо от години за опитите на Кремъл да наложи влиянието си по пример на СССР. Чак сега ЕС излезе с официални резолюции на Европарламента за руската пропаганда и фалшиви сайтове, новини и тролове. Чак сега американските служби и политици обявиха официално за хакерските атаки на Русия. Плевнелиев каза всички тези неща доста по-рано и доста по-открито. Браво!
15
Кои бехте вие?
16
Моят любимец от с- Хераково е пропуснал да обяви 240 000 000 лева които са му дадени от Цветан Василев чрез Пеевски и Сталийски, това го заяви Гриша Ганчев по Нова ТВ. Моят любимец е пропуснал да обяви и още идни 43 000 000 лева които пак е взел от Цветан Василев, уж да уреди проблема с КТБ, преди да рухне банката. Моят любимец от с. Хераково не е посочил в декларацията и още едни 50 000 000 евра които е получил от руската банка ВТБ, за да мълчи по сделката за Виваком. Но той е мъжкар и съм сигурен , че всички тия пари ще бъдат обявени, след като Богомил Бонев бъде назначен за служебен вътрешен министър.
17
"Червеният" лидер Корнелия Нинова декларира, че тя и мъжът ѝ са наследили апартамент, къща, двор и ниви в гр. Мизия. Семейството на лидера на БСП притежава и два автомобила - "Вартбург" и "Форд Сиера", както и влог с 4500 лв. -.......яяя значи ще пада крадене, как ще издържа синчето , студент в Америка ако не се готви да ни краде ако спечели не дай си Боже, изборите
18
К"ва стана тя?! България се оказа държава с богати пенсионери, които изхвърлят от балконите големи суми пари на измамници, а партийните лидери и депутати са доста бедни. Да направим един благотворителен Великден, за събиране на средства за бедните български политици.. Все пак трябва да имат средства за маркови костюми, аксесоари и прически, когато заседават и обикалят Европа и Америка.
19
Da im eba maikata na vsichki politici mnogo bedni .da vzemim da im dadem nie
20
Da im dade gospod po edna minimalna pensiq i oshte da im dade bolest i maka
21
Мадам Лъжа няма спирка. Това е поредната лъжа и в този спорт няма кой да я бие.
22
Явно другите пари ги вземат на РЪКА и на 4 ОЧИ и ги държат под дюшека ,в буркани , по шкафове и скринове.Време е домашните обирджии да се активират към адресите на политиците ни.Явно там е пълно със заграбено.Напред , О парии , презрени !
23
Сикаджията за 15 г. на най-високите постове в държавата и след безобразното милиардно грабене и крадене е станал по-беден - с 3 хил. лв. е намалял онзи депозит от 8 000 лв., който се мъдреше в първата му декларация.
24
КРАДЛАТА КУР.... с 47% крадени пари от Техноимпекс и много други - от цигари и други далавери - г-жа ЛЪЖАТА да й се връща това , което лъже и да изгуби всичко, което крие ! Дърта циганка !!!
25
Нищо не казва за ХРИСТО ЛАЧЕВ-бившия изпълнителен директор на Булгартабак,с който др.Нинова са много близки и бяха партия в Бултабак.Този крадец трябва да го подхване прокуратурата.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

Стара маймуна обяснява на млада какво е условен рефлекс: - Сега ще натисна този бутон, а онзи идиот с бялата престилка ще ни донесе по банан.