Бойко Борисов сдъвка екоминистъра: Гледаме проекта за ски-зона Банско, а него го няма, няма и план за "Пирин"

Само в ПИК
Бойко Борисов сдъвка екоминистъра: Гледаме проекта за ски-зона Банско, а него го няма, няма и план за "Пирин"

Промяна в концесионния договор ще се гледа след изчистване на проблемните детайли, казва премиерът

Автор: ПИК
Дата
Дата
16485
Коментари
14
Бойко Борисов сдъвка екоминистъра: Гледаме проекта за ски-зона Банско, а него го няма, няма и план за "Пирин"

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на ресорните министри да дадат публичност на проекта на решение, с който се предлага промяна в концесионния договор за експлоатация на ски-зона с център Банско. Той препоръча освен това да бъдат поканени представители на екоорганизациите и да се отговори на всичките им въпроси, за да бъдат разсети съмненията им, че ще бъдат нарушени процедури по опазване на природата.

„Тогава вече, с този аргумент ще го вкараме другата седмица или когато всички проблемни детайли са изчистени между двете страни. Това е най-важното нещо. Не искам съмнения и обвинения за подаръци! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и точно него да го няма, да си го защитава, не ми се вижда нормално“, каза премиерът по време на дискусия на днешното правителствено заседание.

„И на Съвета на коалицията, и във всичките наши разговори сме единодушни за втори кабинков лифт и спорът не е дали да има втори кабинков лифт или да няма втори кабинков лифт. Единодушни сме, че ски туризмът, въобще туризмът по нашите планини трябва да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в много по-развити в това отношение от нас страни. Първото, върху което имам претенция е, че, министърът го няма, а той е основният, който трябва да защити този проект. Второ, нямаме план за управление на „Пирин“, който да гарантира, че не може нищо по тази тема да се направи в ущърб на природата и според мен това е по-важното. Разсъждавайки само върху концесията, в случая, която, като я няма на сайт, публично, се създават предпоставки за съмнения. Именно това са ми трите претенции. И те по никакъв начин няма да попречат, ако всичко е наред“, посочи министър-председателят.

Напиши коментар »
(14)
1
То при вас какво ли има, само крадете като за световно! ПЛАДНЕШКИ АЙДУЦИ!
2
рушвет даден -рушвет приет
3
Mи ти за къф kyp си там бе тиква крадлива
4
Нещо кисел ми се вижда.
5
Клатенье на стабиуности !
6
АБЕ ОТ ВСЕКИ СЛУЧАЕН НЕ СТАВА МИНИСТЪР А КАМО ЛИ МИНИСТЪР ПРЕДАТЕЛ. ТЕЗИ ХОРА СЕ РАЖДАТ ТАКА. А НЕ МУТРА ПРЕРАБОТЕНА В МИНИСТЪР. ХАЙДЕ СЛЕДВАЩИЯ БЕЗРАБОТЕН МИНИСТЪР Е НЕНО ДИМОВ. ЧИСТИТО ДАТЕЛ
7
Само го вижте къф галфон е на снимката. Прилича на един от тримата глупаци на Д.Донев. Просто поразителна прилика
8
искал Байо да имаме СКИ ТУРИЗЪМ като в развитите държави-Швейцария-Австрия- Франция -Аспен.....Абе Байо с какви заплати ще представиш тази УСЛУГА ? Искал ски туризъм като развитите държави,а заплащането АФРИКАНСКО. А Европейско заплащане на ПЕРСОНАЛА що не искаш.С трици маймуни искаш да ловиш.Как ще предоставиш една ДОБРА услуга на чужденците и на туристите като цяло като не предоставяш качествено заплащане? Нали трябва персонала да владее езици,да е опитен,да са професионалисти..Ти с ученици и с деца и мъже и жени от селата където нямат дори правилна дикция,словоред,нормален етикет,начин на поведение и държание да не говорим че не могат правилно да конструират едно изречение на английски...той искал да имал туризъм като в Швейцария...В Швейцария БАЙО една заплата не се дава на месечен отчет,,,,а на ЧАС..ПОЧАСОВО заплащане което започва от 15 евра на час ЧИСТО...говорим за НЕТО плюс осигурен транспорт,настаняване,храна и прочие бонус пакет...Не се бачка като тук 7 дена в седмицата по 15 часа на ден,а 5 дневна работна седмица по 7-8 часа дневно..а заплатата на месец идва средно по 3000-4000-5000 евра ..Ти байо мислиш ли ги тея работи или викаш..що да се напъвам..Яж си филията с мас и не се опитвай да мислиш..не ти се отдава..не случайно само лумпени,цигани и мафията гласува за теб..Нормален образован човек с малко интелект никога не си бил дал гласа за теб..И БАЙ ДА УЕЙ--- Не остана природа ,гора и дървета заради отсичанията на твоя приятел МАФИОТА Цеко минев....Да унищожаваш собствената си природа е равносилно да унищожаваш народа си--ГЕНОЦИД срещу планетата..Ама теб какво ти пука,,това е най нормално за теб..П.Е.Д.Е.Р.А..С.Т МРЪСЕН..да умреш в адски мъки дано
9
Цветелинка му е набила канчето на Тиквата,нали държи хотел там!
10
Тоя, вместо да го "сдъвква" да вземе да си го "хапне" като суджук.
11
Този смешник- пожарофутболистин го няма докато му сменят министри, до като му гласуват бюджета, сега ме заглавиква колко е принцип
12
все по неприятен,все по дебел ,охранен
13
Твърдо "ЗА" предложените промени в плана за управление на парк Пирин и за строителството на съоръжения в туристическата зона! Подчертавам туристическата зона!
14
Борисов постоянно пречи за развитието на пистите и втория лифт в Банско защото скрито лобира за Цветелина Бориславова която управлява Пампорово. Той тарикатски побутва напред зелената мафия и търси всячески да спре развитието на Банско за да се развива Пампарово. Как никой от патриотите не е разбрал тайната мисия на Борисов.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Питат радио Ереван: - Вярно ли е, че около атомния реактор в жк "Младост" има много четирилистни детелини? - Вярно е! - А защо никой не е успял да си вземе поне една? - Много бързо бягат!