Болницата във Враца пред фалит! Лекарите се вдигат на протест

Само в ПИК
Болницата във Враца пред фалит! Лекарите се вдигат на протест
Автор: ПИК
Дата
Дата
3536
Коментари
3
Болницата във Враца пред фалит! Лекарите се вдигат на протест

Многопрофилната болница "Христо Ботев" във Враца е пред закриване. Дълговете на болницата са за над 13 млн. лева.

"Положението е много тежко. Не сме получавали заплата вече втори месец. Засегнати сме близо 600 души.В болницата работи частна болница. Имаме съмнение, че се източва нашият бюджет, но нямаме доказателства. Държавата трябва да влезе в ролята си. Има риск за пациентите. Има затруднения и при доставката на лексрства и консумативи. Колегите напускат, защото няма какво да ядат. Запорират ни сметките. Колежка е осъдена за неплатена сметка за вода. Банките натискат. Всички сме със заеми. За това сме излезли на протест. Ще излизаме всеки ден, докато не бъде взето решение. Само вчера трима души напуснаха хирургичното отделение. Явно някой има интерес болницата да фалира и да бъде закупена на безценица", разкриха пред Би Ти Ви медицински служители в болницата.

Напиши коментар »
(3)
1
Всяка община, която преди това е управлявана от червен кмет, от партията на Сланинестата и Момата, сега е пред фалит..
2
Добро утро врачани. Сетихте се, че болницата Ви се източва от частната болница на бившия депутат от ГЕРБ ЯНКО ЗДРАВКОВ и компания. Фалита на Вашата болница отдавна е замислен от Здравков и бивши фактори от ГЕРБ в този град. Сега като закрият болницата Ви същият този човек и някои други ще я лапнат и ще ходите да се преглеждате в частната му болница, а той ще продължава да смуче държавните пари.
3
Същото се случва и с Ловешката болница.Частна болница създадена с парите на държавната,неизплатени заплати,напускащи лекари и медицински сестри,закрити отделения .И много обещания,че нещата ще се оправят.А дано,ама надали!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Един мъж отива при врачка, а тя му казва:
– Вие сте женен, в заможно семейство с две деца.
– Грешите. Имам три деца.
– Вие грешите.