Бомбастична глоба за Лидл! Веригата лъже яко клиентите си

ЧАС ПИК

Бомбастична глоба за Лидл! Веригата лъже яко клиентите си

251561
на 26.04.2016
Бомбастична глоба за Лидл! Веригата лъже яко клиентите си
Автор:   ПИК

Подвеждат с награда за пазаруване за 366 дни, КЗК ги глоби с 1,8 милиона

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Комисията за защита на конкуренцията глоби „Лидл България ЕООД енд Ко“ КД за заблуждаваща реклама. Глобата е в размер на 1 865 332 лв., което е 0,35% от оборота на дружеството за предходната финансова година.

препоръчано

Според комисията рекламната кампания под мотото „Спечели 366 дни безплатно пазаруване в Lidl“ е с подвеждащи и непълни условия, а от страна на организатора на кампанията се демонстрира непоследователност в поведението, що се касае до обявяване на основни параметри на предложението като срок на кампанията, механизъм на участие в нея и др.

Посланието „Спечели 366 дни безплатно пазаруване” е подавано през целия период на кампанията и във всички рекламни материали, но самото то може да се определи като невярно и заблуждаващо потребителите, тъй като внушението, което се прави от него, е, че възможността да бъде спечелена голямата награда е налична по време на цялата кампания. В действителност обаче наградата може да бъде спечелена само във втория етап на кампанията. Според условията на кампанията тя се провежда на два етапа, като в двата обаче има съществени разлики по отношение механизъм на участие (със или без покупка) и видовете награди, които се дават при печалба.

Липсата на същественото условие във всички материали по кампанията е от естеството за доведе до объркване от страна на потребителя и оттам до невъзможност да направи обоснован търговски избор, посочват от Комисията.

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК