Бомба! Адвокат Менков пред ПИК: Освен Цветанов са подслушвани Плевнелиев, съветник на Меркел, Джоузеф Дол и Борисов! (обновена)

ТЕМА

Бомба! Адвокат Менков пред ПИК: Освен Цветанов са подслушвани Плевнелиев, съветник на Меркел, Джоузеф Дол и Борисов! (обновена)

67155
на 30.01.2014
Бомба! Адвокат Менков пред ПИК: Освен Цветанов са подслушвани Плевнелиев, съветник на Меркел, Джоузеф Дол и Борисов! (обновена)

Ето от къде излизат флашките и компроматите, посочи юристът

Последвайте ни в Google News Showcase

"В рамките на подслушването на Цветан Цветанов са били подслушвани и Росен Плевнелиев, депутатите от Бундестага Ингрид Гресле и Ханс-Петер УУл, който е съветник на канцлера Меркел по въпросите на сигурността, Джоузеф Дол (председател на Европейската народна партия), Бойко Борисов и ред други политици от България и Европа. Цветанов е разговарял с всички тях. Все още не е ясно дали са били подслушвани или са били и следени с външно наблюдение. Скандалът е международен!". Това заяви преди минути адвокат Менко Менков пред ПИК.

препоръчано

Преди това по Би Ти Ви адвокатът обясни, че е получил документи във връзка с третото обвинение на Цветанов - че е пенсионирал незаконно Орлин Тодоров. Вътре пишело, че разследващите са поискали от прокуратурата да се спре използването на СРС-та срещу бившия вътрешен министър. Това станало на 22 януари т.г.

"Защо Цветан Цветанов е бил подслушван при положение, че казусът с Орлин Тодоров е отпреди няколко години и прилагане на СРС-та сега е нелогично. Та нали подслушването се извършва с цел подготвяне на бъдещо престъпление. А престъплението, за което е обвинен г-н Цветанов е отпреди 3 години и в момента прокуратурата извършва проверка на документи. Да не би прокурорите да очакват, че Цветанов ще се обади в момента на Тодоров, на който няма номера? Ще сезирам Върховната касационна прокуратура и Бюрото за контрол на СРС-тата, което се оглавява от един изключително принципен и компетентен човек като Бойко Рашков", подчерта Менков пред ПИК

Юристът предупреди, че има опасност записите да бъдат унищожени до 1 февруари, тъй като тогава изтича 10-дневния срок на съхранението им, ако не са поискани от заявителя на СРС-тата, който в случая според него е прокуратурата.

"Явно в много случаи такава информация от СРС бива унищожена, но има и много случаи, когато определена част от информацията, която след това не се прилага по делата се запазва. Ето откъде идват след това компроматите и флашките", подчерта адвокат Менков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
ГРОЗНИ СЦЕНИ В ПИК! Соня Колтуклиева нападната и удряна на митинга на ПП пред Лена Бориславова (ВИДЕО) ГРОЗНИ СЦЕНИ В ПИК! Соня Колтуклиева нападната и удряна на митинга на ПП пред Лена Бориславова (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК