БОМБА В ЕФИР! Човек от бранша: Марешки си купи гласове с евтино гориво и укриване на ДДС

Икономика

БОМБА В ЕФИР! Човек от бранша: Марешки си купи гласове с евтино гориво и укриване на ДДС

27410
на 30.03.2017
БОМБА В ЕФИР! Човек от бранша: Марешки си купи гласове с евтино гориво и укриване на ДДС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

След дълго проучване и разследване вчера КЗК излезе с решение, че картел в горивата няма. Наложи санкции обаче, да няма никакво общуване между големите вериги петролни компании. Според Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация (БПГА) това е очакван резултат, тъй като те от дълго време казват, че картел няма. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Няма картел, няма монопол, но има олигопол. По-просто казано, когато на върха на бизнеса има преобладаващ пазарен дял и те държат между 40-60 процента от горивата, а при по-малките няма монопол", заяви пред Нова тв. Делчев. 

По казуса Марешки, той заяви, че в БПГА не веднъж са превили прости сметки, за това как бизнесмена продава евтино гориво. "Това се прави с по данъчната верига, с данъчни измами. Тези които доставят горивата, купуват от търговците на едро и укриват данъци. Ако си спомняте именно в бензиностанции на Марешки се намери некачествено гориво със сяра. Комбинацията от такова гориво и укриване на ДДС води до ниските му цени", заяви Делчев. 

Той допълни, че некачественото гориво е пагубно за двигателя, може да не се отрази веднага при зареждането, но със сигурност ще го повреди. "Това беше чисто купуване на гласове, което доведе да желания резултат и той мина 4 процентовата бариера", допълни още Делчев. 

Припомняме, че ПИК беше една от първите медии, които разкри скандални подробности за това как се укрива ДДС и защо в бензиностанциите на Марешки няма пос терминали. (Вижте в Още по темата)

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО) Васил Тончев с ТОП прогноза пред ПИК TV: Борисов бие на вота - вариантите за мнозинство са два и той вече ги е набелязал. Но вървим към нова спирала от избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК