БОМБА в ПИК! Какво стои зад калната атака срещу Пеевски и Доган? Защо изданията на Прокопиев са на колене пред Татяна Дончева и Кадиев, а громят "Мултигруп"? Писателят Недков стряскащо за задкулисието!

ЧАС ПИК

БОМБА в ПИК! Какво стои зад калната атака срещу Пеевски и Доган? Защо изданията на Прокопиев са на колене пред Татяна Дончева и Кадиев, а громят "Мултигруп"? Писателят Недков стряскащо за задкулисието!

182405
на 15.09.2015
БОМБА в ПИК! Какво стои зад калната атака срещу Пеевски и Доган?  Защо изданията на Прокопиев са на колене пред Татяна Дончева и Кадиев, а громят Мултигруп? Писателят Недков стряскащо за задкулисието!

Известният писател и журналист Димитър Недков е автор на документални и художествени книги, посветени на историята на тайните общества. Създател е на нашумелия политически сериал "Знакът на българина", излъчен с успех по телевизията.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Отвореното му писмо до президента Росен Плевнелиев предизвика стотици коментари. Актуално е и днес.

Г-н Недков не се притеснява да назовава истината за скандални публични личности с истинските им имена.

По тази причина Агенция ПИК потърси мнението на г-н Недков за много от най-известните политици в България.

 

Интервю на Ивайло Крачунов

 

- Г-н Недков, как си обяснявате поведението на медиите от кръга "Капитал", които са се превърнали в медийни бухалки срещу Делян Пеевски?

- Атаката им е защото г-н Делян Пеевски се опитва да работи като български бизнесмен, а не по техния модел - предприемачи, които са подчинени на чужди корпоративни интереси извън България.

- Прави силно впечатление, че Прокопиев, който е забогатял в твърде млада възраст при управлението на Иван Костов, сега се е представя за морален стожер и иска да бъде проверено финансовото състояние на Пеевски. Подобни проверки са правени многократно. Защо според вас медиите на Прокопиев продължават с внушенията си по отношение на Пеевски?

- Много добре знам произхода на състоянието и възхода на бизнес интереса на Прокопиеви.

Имам щастието да знам много подробности около сделката с предприятието "Каолин" в Разград. Ако трябва да направя паралел между Прокопиев и Пеевски, бих казал следното - когато правителството на Иван Костов раздаваше подаръци под формата на приватизация и сбъдваше "американската мечта" на българина да стане собственик, тогава по силата на природните закони Делян Пеевски е бил бледен юноша и не е получил нищо наготово през онези времена, когато се разграбваше българската икономика.

Г-н Прокопиев би трябвало да мълчи за произхода на своя бизнес, защото това никъде по света не би се погледнало като нещо правилно.

- Допускате ли, че щедрият спонсор на "Капитал" и "Дневник" - "Америка за България", стои зад ударчетата им срещу най-четените информационни сайтове?

- Много е лесно е да издаваш медии, когато получаваш грантове от "Америка за България" в размер на няколко милиона лева на година. Определено смятам, че зад политиката на "Капитал" стои диктовката на фондации от типа на "Америка за България", "Отворено общество" на Сорос и т.нар. кръгове "Умни и красиви".

Смятам обаче, че Америка много късно, и то в лицето на сегашния посланик, ще осъзнае, че е попадала на неподходящите хора, които компрометират американската демокрация и принципи за развитие на света.

- Вие познавате Ахмед Доган. Какво е вашето обяснение за шизофренията, която проявяват от в. "Капитал"? Те веднъж го подлагат на яростна атака, но след това се вкопчват в определена негова фраза и я дават като пример, когато искат да нападнат някого?

- Искам да направя едно категорично уточнение. От дълго време се интересувам и ще продължавам да се интересувам от философа Ахмед Доган, а не от политика Ахмед Доган.

Давам една задачка за размишление - защо според мен Доган е интересен от философска гледна точка през контекста на българската политическа действителност.

Доган е онтолог. Нека умните и красивите, които знам, че ще следят много добре всяка моя дума, да си направят труда да разберат какво точно означава онтолог. И оттам може би ще успеят да си направят извода защо Ахмед Доган има този политически профил.

- Отношението на "Капитал" към "Мултигруп" също е шизофренно. От една страна охотно дават думата на бившата адвокатка на корпорацията Татяна Дончева, но от друга ви заклеймяват като неин бивш говорител.

- Аз имам една забележка към вашата медия и тя се състои в това, че не съм съгласен "Мултигруп" да бъде определяна като престъпна групировка. Не смятам, че е престъпление да си бил адвокат или говорител на "Мултигруп". Това са стари клишета, които вече не работят.

- Защо моралните стожери от "Капитал" стават проводници на политически маргинали като Кадиев и Татяна Дончева, които на избори получават подкрепа само от няколко хиляди гласоподаватели?

- Моето обяснение е, че г-н Прокопиев изпитва определени комплекси поради това, че всяко нещо, което той прави е в пряка зависимост от преки негови финансови бизнес интереси и начинания. Това е най-вероятната причина.

Няма по-голяма рекетьорска медия в българския преход по отношение на репресиране на българския бизнес и продажбата на интересите на българската икономика на чужди инвеститори от вестник "Капитал".

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Радев връчи третия мандат на ИТН - хората на Слави го върнаха на мига. Президентът: Започвам срещи с потенциалните служебни премиери (СНИМКИ) ГОРЕЩО В ПИК TV! Радев връчи третия мандат на ИТН - хората на Слави го върнаха на мига. Президентът: Започвам срещи с потенциалните служебни премиери (СНИМКИ)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК