БОМБА в ПИК! Нов шок за Прокопиев! Знаков депутат от ДПС пред медията ни: Трябва да се види кой стои зад определени фирми в енергетиката! Да се проверят фотоволтаиците, които работят през нощта!

ЧАС ПИК

БОМБА в ПИК! Нов шок за Прокопиев! Знаков депутат от ДПС пред медията ни: Трябва да се види кой стои зад определени фирми в енергетиката! Да се проверят фотоволтаиците, които работят през нощта!

55063
на 12.10.2015
БОМБА в ПИК! Нов шок за Прокопиев! Знаков депутат от ДПС пред медията ни: Трябва да се види кой стои зад определени фирми в енергетиката! Да се проверят фотоволтаиците, които работят през нощта!

Последвайте ни в Google News Showcase

"Сигурен съм, че ако в колегите от ГЕРБ има желание да се стигне докрай и да се види кой стои зад определени фирми в енергетиката, има подходи, които не се изразяват само в създаване на единен регистър на собствениците на фотоволтаични централи.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Тъй като нашата държава е полицейска, то всяко нарушение в енергетиката се регистрира. Има и случаи, в които фотоволтаици са работили и нощно време. Тези, които изкупуват такава енергия нощно време, са ясни. Това са електроразпределителните дружества в Българи, които са 3, или НЕК", заяви пред ПИК Рамадан Аталай, член на парламентарната комисия по енергетика и бивш неин председател.

Потърсихме мнението му по повод намерението на председателя на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев, колегата му от ПФ Валери Симеонов и група народни представители да създадат единен регистър на собствениците на фотоволтаичните централи, за да може собствеността в енергетиката да е прозрачна.

"Ако сигналите са насочени към тези фотоволтаици, които са изградени през последните няколко години в нарушение на националния план за действие от енерговъзобновяеми енергийни източници, още когато са издадени разрешителните им може да се провери на кого са издадени. Ако там се установи нарушение, независимо дали е Прокопиев или някого друг, то трябва да отговаря пред съответните институции", отговори Аталай на въпрос на ПИК - как ще коментира сигналите, които колегата му Валери Симеонов подготвя за скритите собственици в енергетиката.

В интервю за ПИК Симеонов разкри сензационно: "Изненадващо е, че някои радетели за борба с корупцията и за борба с олигархията също фигурират в този списък. Това са немалка част от фотоволтаиците с първоначален произход Иво Прокопиев като собственик на капитала. Това установяване е безспорно. Аз стоя зад тази информация, тъй като лично съм се убедил в нея.Добирането до тази информация е изключително трудно, тъй като до този момент те са преминали през 4-5-6, а в някои случаи и през 10 продажби. Има случаи, в които само в рамките на една година на 4-5 пъти е извършвана препродажбата на един фотоволтаичен парк.

В крайна сметка нещата отиват към "Икономедия". Даже мога да ви кажа, че има няколко такива фотоволтаични централи, които са собственост на различни фирми, но всички те са с адреса на офисите на Иво Прокопиев."

"В последно време чувам, че част от фотоволтаичните централи действат в нарушение на закона. Ако се установи нарушение, то прокуратурата и компетентните органи веднага трябва да отидат на място и да направят проверка", категоричен е Аталай пред ПИК.

"ДПС сме на мнение, че всичко което се случва в държавата трябва да е прозрачно. С особена сила това важи за енергетиката. И тези, които са получавали средства от КО-генерации като високо ефективни и тези, които са построявали фотоволтаичните централи в нарушение на законите и тези, които по една или друга причина са намерили вратички да газят законите също трябва да си понесат отговорността", подчерта депутатът.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК