БОМБА в ПИК! Шефът на "Антимафия" разкри пред медията ни: Престъпна фамилия оглави Реформаторите! В играта са босове от ВИС-2, Таки и хора на Иван Костов! Ето лицата им! (снимки)

ЧАС ПИК

БОМБА в ПИК! Шефът на "Антимафия" разкри пред медията ни: Престъпна фамилия оглави Реформаторите! В играта са босове от ВИС-2, Таки и хора на Иван Костов! Ето лицата им! (снимки)

204702
на 27.09.2015
БОМБА в ПИК! Шефът на Антимафия разкри пред медията ни: Престъпна фамилия оглави Реформаторите! В играта са босове от ВИС-2, Таки и хора на Иван Костов! 
Ето лицата им! (снимки)

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на Българска легия "Антимафия" Григор Здравков разкри пред медията ни задкулисна схема на митнически измами. Според него в аферата са намесени политици на регионално ниво от Реформаторския блок.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Организираната престъпна група на реформаторите за последните петнадесет години се е занимавало с митнически измами с горива и алкохол, от най-големия канал за кражба и износ към Гърция на елитни кучета до трафик на хора", заяви пред ПИК Здравков.

Борецът срещу корупцията по високите етажи на властта описа подробно как е започнало всичко.

"В началото на 2000 година семейство Станкови (бащата Виктор с прякор Деди и синовете му Момчил с прякор Момчи и Страхил, прякор Зъбаря) организират най-големия канал за кражба на елитни  кучешки породи и износът им към Гърция.

Каналът работи повече от три години. ГДБОП попада по случайност на него като разследва канал за износ на крадени коли и кокаин към Гърция под шапката на двама братя от Ботевград, известни като Тутурутковците", категоричен е Здравков.

И продължава: "Чрез фиктивни обяви за закупуване и продажба на елитни породи и чрез сведения от познати ветеринарни доктори, са събирали информация за обучени кучета от екзотични и скъпи породи. След като постъпи поръчка за определена порода, кучето се краде от собственика. После животното се упоява и нелегално се изнася за Гърция. Цената на която са го продавали варирала от 1000 до 10 000 долара. Заедно с кучетата са прекарвали и малки количества кокаин до един килограм в тайници на крадени лимузини под шапката на Тутурутковците".

Според Здравков, бащата Виктор с прякор Деди, става митнически служител във Видин и се забърква в далавери с контрабанда на цигари и алкохол.

"Жена му по това време е една от най-известните адвокатки във Видин и изпълнява ролята на касичка към прокуратурата и съда. С пари и „влияние“ на местно ниво успява да прекрати и потули множество сигнали срещу митническия служител Виктор Станков-Деди. През 2005 Деди е прехвърлен в митницата в София в митническите мобилни групи. Там със други колеги организира канал за контрабанда на турски и китайски стоки с крайна точка Илиенци. По това време каналът се контролира от хората на ВИС2 и чрез  турските и китайски стоки се пренасят и големи количества хероин. След издънена пратка с 50 кила хероин в китайски обувки Деди е показно пребит от мутрите на Таки. Поради влиянито на Таки и Мишо Миков в тройната коалиция случаят се потулва и Деди напуска системата около 2007 г.", хвърли бомбата Здравков.

Антимафиотът разясни и подробности около подозрителните фигури.

"Синовете на Деди не падат по-долу от баща си организират в района на Видин освен канала за кучета, иманярска група за износ на антични ценности към Австрия. Алчността във семейството скарва двамата братя и по-отракания Момчил успява да измами брат си с наследствените имоти и го докарва до просешка тояга. Момчил активно се занимава и с политика, преминавайки през всички възникнали десни партии. В момента активно участва в предизборната кампания на реформаторите, от отбора на Иван Костов и Радан Кънев", разкрива Здравков.

И допълва: "Интерес за службите към този момент представлява дясната ръка на Момчил и Деси Тодорова. Брат й Светльо Тодоров, е задържан преди няколко месеца в Сърбия за трафик на хора от София до Белград през Брегово. Сръбските власти го разследват заедно с Европол за съпричастност към канал за трафик на джихадисти от Франция през Сърбия, България към Сирия".

"Това не пречи на Радан Кънев да пробутва Десислава като фактор в предизборната кампания на Реформаторите. Каналът продължава да работи и до днес с  бездействието на Коста Джунински шеф на МВР ВИДИН И Добромир Денчев началник на ДАНС Видин. Двамата са протежета на Мишо Миков назначени по времето на правителството на Орешарски", посочва Здравков.

Според него Момчил е висш общински служител който редовно посещава Сърбия.

Очаквайте нови разкрития по горещата тема!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК